Menu Zoek

Mail van bepaalde afzenders verwijderen (Outlook.com)

mails-verwijderen-outlook-thumbnail

In Outlook.com is het opruimen van overbodige mails zo gedaan. Als u bijvoorbeeld vaak reclamemails ontvangt, kunt u die met enkele muisklikken allemaal verwijderen.

Veel bedrijven en sites sturen reclamemails en soms gebeurt dat heel vaak. Denk aan een bekend warenhuis dat bijna elke dag aanbiedingen verstuurt. De mailbox loopt daar snel van vol. In Outlook.com (voorheen Hotmail) kunt u mails op een handige manier opruimen.

Mails verwijderen doet u zo:

 • Open de site www.outlook.com en log in met uw Microsoft-account.
 • Uw mailbox opent direct. In het gedeelte waar de berichten staan, klikt u op de naam van de reclame die u wilt verwijderen. De mail opent.
 • Klik bovenin op Opruimen.
 • Een menu klapt uit. Verschillende opties tonen. Klik bijvoorbeeld op Alle berichten uit de map Postvak IN verplaatsen om de e-mails van de afzender te verwijderen. Wilt u alle e-mails verwijderen en de toekomstige e-mails van deze afzender automatisch verwijderen, klik dan op Alle berichten uit de map Postvak IN en alle toekomstige berichten verplaatsen. Verder kunt u er nog voor kiezen om alle e-mails behalve de meest recente e-mail te verwijderen of om berichten die ouder dan 10 dagen zijn te verwijderen. Kies wat u het fijnste vindt.
 • Zorg ervoor dat achter 'Verplaatsen naar' de optie 'Verwijderde items' is geselecteerd.
 • Klik op OK.

De e-mails worden naar de Prullenbak verplaatst.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.