Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 oktober 2023

Mailgroepen maken in Gmail

mailgroepen_maken_gmail

Mailt u vaak naar dezelfde groep mensen? Maak in Gmail een mailgroep aan en verstuur in een handomdraai een mail naar iedereen.

In Google Contactpersonen worden alle contactpersonen vanuit Gmail opgeslagen. Hebt u een groep(je) mensen waarnaar u vaak een mail stuurt? Maak dan een mailgroep aan. Door de naam van de mailgroep in het vak 'Aan' te zetten, zijn direct alle leden van de groep toegevoegd. Een mailgroep heet in Google Contactpersonen een 'Label'. Het werken met mailgroepen werkt alleen via de website van Gmail. Via de app is het niet mogelijk.

Maak zo een mailgroep aan:

 • Ga naar www.gmail.com en log in.
 • Klik op het pictogram van Google-apps Google apps> Contactpersonen.
 • Het overzicht met uw contactpersonen opent. Klik in het linkermenu op + Label maken.
 • Een nieuw venster verschijnt. Typ in dit venster de naam van de mailgroep, bijvoorbeeld 'Gezin'.
 • Klik op Opslaan.
 • De mailgroep is toegevoegd in het linkermenu. Selecteer de contactpersonen die u wilt toevoegen aan de mailgroep. Klik hiervoor op het gekleurde rondje met de eerste letter van de naam of op de profielfoto van de persoon.
 • Alle contactpersonen geselecteerd? Klik rechtsboven in de verschenen menubalk op Labels beheren Labels beheren.
 • Klik op de mailgroep waaraan u de contactpersonen wilt toevoegen.
 • Klik op Toepassen.

Onderaan het scherm verschijnt de melding dat Google Contactpersonen bezig is en daarna dat de contactpersonen zijn toegevoegd aan het label. In het linkermenu staat nu hoeveel personen in de mailgroep zitten. Wilt u later nog meer contactpersonen toevoegen dan doet u dat op dezelfde manier.

Gebruikt u de mailgroep niet meer? Verwijder deze dan:

 • Ga met de muisaanwijzer over de naam van de mailgroep of klik erop.
 • In beide gevallen verschijnt achter de naam van de mailgroep een pen Mailgroep bewerken en een prullenbak Mailgroep verwijderen. De pen gebruikt u om de naam van de mailgroep aan te passen. Klik op de prullenbak om de mailgroep te verwijderen.
 • Er verschijnt een nieuw venster met daarin twee opties: Alle contacten behouden en dit label verwijderen en Alle contacten verwijderen en dit label verwijderen. Standaard staat de eerste optie aangevinkt. Klik op Verwijderen.

De mailgroep is nu verwijderd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.