Menu Zoek

Map verwijderen uit Gmail

map verwijderen in gmail(1)

Verwijder overbodige mappen uit Gmail en houd zo meer overzicht in uw mailaccount.

Houd de mailbox netjes en kijk af en toe of alle gemaakte labels, zoals de mappen in Gmail heten, nog nodig zijn. Een label verwijderen gaat heel snel. Alle mails uit een verwijderd label staan niet meer in de Inbox, maar ze zijn niet verdwenen.

 • Surf naar www.gmail.com en log in.
 • Ga met de muisaanwijzer over het menu links in beeld, onder het plusteken.
 • Het onderdeel met alle labels klapt uit. In oudere versies van Gmail staat dit standaard in beeld. Mogelijk ziet u direct alle labels al staan.
 • Ga met de muisaanwijzer over het label dat u wilt verwijderen.
 • Er verschijnt een knop met drie stipjes rechts van de naam. Klik daarop.
 • Klik in het menu op Label verwijderen > Verwijderen.

Het label is meteen weg. De mails uit de map lijken ook weg te zijn. Ze staan in elk geval niet meer in de Inbox. Maar ze zijn niet gewist. Ga weer met de muisaanwijzer over het menu links en klik op het label Alle mail. Daar vindt u alle mails terug.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.