Menu Zoek

Max Geheugentrainer

130218_geheugentrainer_home(1)

Houd de hersenen fit en train dagelijks met verschillende puzzels in de Max Geheugentrainer.

Elke ochtend kan de televisiekijker zijn geheugen trainen tijdens het programma Max Geheugentrainer. Met een aantal oefeningen per dag kan het geheugen namelijk verbeterd worden. Geen tijd of zin om 's morgen voor de buis te zitten of nog extra trainen? Dan biedt de app behorend bij het programma uitkomst.

De gratis app Max Geheugentrainer is te downloaden via de App Store voor iPhone/iPad of via de Play Store voor Android-apparaten. Weet u niet hoe u een app downloadt? Lees dan de tip 'App downloaden uit App Store (iPad)' of 'App downloaden uit de Play Store (Android)'.

Om het geheugen te trainen in de app is het mogelijk om in te loggen met een account of als gast. Het voordeel van spelen met een account is dat u dagelijks een test kunt doen en met statistieken de voortgang bijhoudt.

De app biedt tien verschillende spellen in de categorieën geheugen, rekenen, concentratie en taal. Hierbij zit onder andere het bekende boodschappenspel. Onthoud binnen enkele seconde een aantal boodschappen, om deze vijf minuten later op te noemen. Ondertussen kunt u aan de slag met bijvoorbeeld het anagrammenspel. Alle spellen zijn te spellen op drie verschillende niveaus.

Boodschappenspel

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.