Menu Zoek

Meerdere bureaubladen in Windows 10

windows10pc_thumbnail(1)

Denkt u dat Windows 10 maar één bureaublad heeft? Niets is minder waar: u kunt het aantal uitbreiden.

Om overzicht te houden, is het praktisch om geopende programma's te verdelen over meerdere bureaubladen. Open bijvoorbeeld een bureaublad voor uw vrijwilligerswerk en één voor uw privézaken. Het werkt zo:

 • Klik in de taakbalk op de knop Taakweergave Taakweergave. (In eerdere versies van Windows 10 zag de knop er zo uit: Oudere versie taakweergave-knop.)
 • Er opent een overzicht van alle openstaande programmavensters op het huidige bureaublad. Klik linksboven op Nieuw bureaublad.
 • U ziet twee kleine afbeeldingen van bureaubladen, namelijk 'Bureaublad 1' met de reeds geopende programma's, en 'Bureaublad 2'. In de miniatuur lijkt het of dit bureaublad helemaal leeg is, maar dat is niet zo. Eventuele snelkoppelingen die u op het bureaublad hebt, staan er gewoon op. Klik op Bureaublad 2.
 • Open wat programma's zoals u dat gewend bent.
 • Klik op de knop Taakweergave voor het overzicht van de bureaubladen.
 • Voeg eventueel nog meer bureaubladen toe. Klik daarvoor weer op de knop Nieuw bureaublad.
 • Bent u klaar met de bureaubladen? Sluit eventueel eerst de programma's die geopend zijn op dit bureaublad, af.
 • Klik op Taakweergave en ga met de muisaanwijzer over de miniatuur van het bureaublad. Klik vervolgens op het kruisje dat verschijnt.

De stappen hierboven zijn voor Windows 10 geschreven, maar het is ook mogelijk om meerdere bureaubladen te openen in Windows 11.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.