Menu Zoek

Meerdere Word-documenten naast elkaar

vensters splitsen in word(1)

Zet in Word twee of meer documenten naast elkaar op het scherm. Handig als u in meerdere documenten tegelijk werkt.

Het tekstverwerkingsprogramma kan vensters met documenten op allerlei manieren weergeven. Groot en klein, maar ook meerdere tegelijk. We lopen de handigste opties na:

 • Open een document in Word.
 • Klik in het lint op het tabblad Beeld.
 • De opties voor de verschillende vensters staan in het lint in de groep 'Venster'. Klik op de optie die u het handigst vindt.
  • Nieuw venster: er opent een nieuw venster met het al geopende bestand. Dit document staat nu op twee plekken (of meer, als u vaker op de knop klikt).
  • Alle vensters: met deze optie worden alle geopende vensters onder elkaar getoond. Zo kunt u twee verschillende bestanden vergelijken. Klik in een van de vensters om daarin te navigeren, iets aan te klikken of te typen. Wilt u een venster weer op normale grootte zien? Klik rechtsboven naast het kruisje op de knop Maximaliseren.
  • Splitsen: toont het actieve bestand in twee vensters. Zo kunt u gemakkelijk verschillende delen van een Word-document met elkaar vergelijken. Wilt u de splitsing weer opheffen? Klik in het lint op Splitsing verwijderen.
  • Naast elkaar weergeven ofNaast elkaar weergeven: toont alle geopende Word-documenten naast elkaar. Wilt u een venster weer op normale grootte zien? Klik rechtsboven naast het kruisje op de knop Maximaliseren.
  • Ander venster: klik op deze knop om een lijstje te zien van de geopende Word-documenten. Klik op de naam van een bestand om een venster te openen met dat document.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.