SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Meerdere Word-documenten naast elkaar op het scherm

Vensters splitsen in Word

Zet in Word twee of meer documenten naast elkaar op het scherm. Handig als u in meerdere documenten tegelijk werkt of als u ze met elkaar wilt vergelijken. 

In het tekstverwerkingsprogramma kunnen mensen de vensters met documenten op allerlei manieren weergeven. Groot en klein, maar dus ook meerdere tegelijk. We lopen de handigste opties na:

 • Open een document in Word.
 • Klik in het Lint op het tabblad Beeld.
 • De opties voor de vensters staan in het Lint in de groep 'Vensters'.
  • Nieuw venster: er opent een nieuw venster met het reeds geopende bestand. Dit document staat nu op twee plekken (of meer, als u vaker op de knop klikt).
  • Alle vensters: met deze optie worden alle geopende vensters onder elkaar getoond. Zo kunt u twee bestanden vergelijken. Klik in een van de vensters om daarin te navigeren, iets aan te klikken of te typen. Wilt u een venster weer op normale grootte zien? Klik rechtsboven naast het kruisje op de knop Maximaliseren in de blauwe balk.
  • Splitsen: toont het actieve bestand in twee vensters. Zo kunt u gemakkelijk verschillende delen van een Word-document met elkaar vergelijken. Wilt u de splitsing weer opheffen? Klik in het Lint op Splitsing verwijderen.
  • Naast elkaar weergeven: toont alle geopende Word-documenten naast elkaar. Wilt u een venster weer op normale grootte zien? Klik rechtsboven naast het kruisje op de knop Maximaliseren in de blauwe balk.
  • Ander venster: klik op deze knop om een beschrijving te zien van een van de geopende Word-documenten. Klik op de naam van een bestand om een venster te openen met dat document.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.