Menu Zoek

Meldingen Windows uitschakelen

meldingen uitschakelen windows 10

Windows houdt gebruikers graag op de hoogte van veranderingen in het systeem. Vervelend? Schakel dan de meldingen uit.

De Windows-meldingen verschijnen rechtsonder kort in beeld. Gebruikers kunnen dan hierop klikken om actie te ondernemen. Open in Windows 10 de meldingen door rechtsonder te klikken op de tekstballon Pictogram Actiecentrum. Klik in Windows 11 rechtsonder op de tijdsaanduiding om een overzicht met meldingen te tonen. Meldingen bestaan onder meer uit nieuwe mails, afspraken uit de agenda en meldingen van systeemupdates. Wilt u tijdens het computeren niet steeds afgeleid worden door pop-ups van Windows, schakel de meldingen dan uit. Dit kan per app of u kunt alle meldingen in één keer uitschakelen.

Schakel zo de meldingen in Windows uit:

 • Klik linksonder op de Startknop.
 • Klik op Instellingen. Dat is het pictogram van het tandwiel.
 • Klik in Windows 10 op Systeem > Meldingen en acties. Klik in Windows 11 aan de rechterkant op Meldingen.
 • Bepaal per onderdeel of u een melding krijgt. Klik hiervoor op de schuifbalkjes van de onderdelen waar u geen melding over wilt ontvangen. De tekst bij de schuifbalk verandert van 'Aan' naar 'Uit'.
 • Wilt u van geen enkele app meldingen ontvangen? Klik dan op het schuifje bij 'Meldingen van apps en andere afzenders ontvangen' op Aan. De tekst 'Aan' verandert naar 'Uit'.

Wilt u eerst precies weten wat een app doet en welke meldingen u krijgt, klik dan eerst op de naam van de app. Een gedetailleerd overzicht van de meldingen van de geselecteerde app verschijnt. Hier kunt u de schuifbalkjes ook op aan en uit zetten. Houd in gedachte dat de meldingen van Beveiliging en Onderhoud belangrijke informatie kunnen hebben over de veiligheid van uw computer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.