Menu Zoek

Muziek luisteren via Spotify-radio

spotify radio thumbx250 Luisteren naar soortgelijke muziek van uw favoriete nummer of artiest? Met Spotify-radio maakt het programma een leuke afspeellijst.

Luister naar uw favoriete muziek en ontdek nieuwe nummers met de Spotify-radio. Die is alleen wel een tikkeltje anders dan de radio die we gewend zijn. U luistert namelijk niet naar radiozenders zoals NPO1 en Sky Radio. Maar naar een verzameling van muziek die Spotify samenstelt op basis van wat u leuk vindt. Daarvoor zet u Spotify-radio aan bij een artiest of nummer. De app zoekt er dan soortgelijke liedjes en artiesten bij. Die verschijnen daarna in een afspeellijst. Bijvoorbeeld met allerlei Nederlandstalige hitjes of klassieke muziek. En als de afspeellijst voor herhaling vatbaar is, kunt u 'm ook opslaan. De collectie wordt dan elke keer weer bijgewerkt zodat die nieuw blijft.

Luister zo via de browser op Spotify naar muziek die past bij uw favoriete artiest of nummers:

 • Ga naar de site van Spotify en log eventueel in.
 • Klik links op Zoeken.
 • Ga naar een artiest of nummer.
 • Klik naast de naam van de artiest of het nummer op het pictogram van drie liggende puntjes.
 • Klik op Naar artiestenradio of Naar nummerradio.

Een afspeellijst gebaseerd op de door u geselecteerde artiest of het nummer opent. Bevallen de nummers? Klik dan bovenaan op de drie puntjes > Toevoegen aan bibliotheek om het radiostation op te slaan.

Luister zo op de smartphone of tablet op Spotify naar muziek die past bij uw favoriete nummer of artiest:

 • Open de app Spotify.
 • Zoek het nummer dat u wilt luisteren. Of ga naar uw favoriete artiest.
 • Tik naast de naam het nummer of de artiest op de drie puntjes.
 • Tik op Ga naar nummerradio.

Een afspeellijst opent met soortgelijke liedjes. Is de collectie leuk? Tik dan bovenaan op de drie puntjes > Toevoegen aan bibliotheek om die op te slaan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.