Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 19 mei 2021

Navigeren op de fiets

fietsnavigatie x250 Ontdekt u nieuwe plekken graag per fiets? Grote kans dat u dan met een kaart op het stuur een tochtje maakt. De techniek kan u hier een handje helpen.

Stel voor: het is zondag, het wordt een mooie dag. U besluit de fiets achterop de auto te laden en een nieuw stukje Nederland te ontdekken. Een kaart hebt u niet in huis, maar een smartphone wel. Met een handige houder voor op de fiets, kunt u tijdens het fietsen kaartlezen vanaf de smartphone.

Koop een fietshouder bijvoorbeeld online.

Nu is het natuurlijk wel kostbaar (en vreet het batterijen) als u onderweg continu plattegronden binnenhaalt via de mobiele internetverbinding op uw apparaat. Via de app Google Maps kunt u ook zonder internetverbinding kaarten bekijken. U slaat de kaart daarvoor eerst op, voor offline gebruik zoals dat heet. U moet hiervoor beschikken over een Google account. Met een offline kaart krijgt u onderweg geen route-aanwijzingen, maar kunt u uw weg wel vinden. Via gps is namelijk te zien waar u zich op de kaart bevindt.

Hoe het binnenhalen van offline kaarten met Google Maps werkt, staat stap voor stap beschreven in het artikel 'Google Maps offline gebruiken'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.