Menu Zoek

Nooit meer vergeten om terug te bellen (iPhone)

terugbelherinnering x250

Vergeet u vaak mensen terug te bellen? Stel op de iPhone een terugbelherinnering in als de telefoon gaat.

Belt iemand ongelegen, dan neemt u natuurlijk niet op. Maar het is wel zo netjes om dan later even terug te bellen. Wie zeker wil zijn dat hij dat niet vergeet, stelt een herinnering in; een geheugensteuntje. Dat kan heel makkelijk op het moment dat iemand u belt. Dat gaat zo op de iPhone (met iOS 16 of nieuwer):

  • De telefoon gaat over. Op het scherm staat de naam of het telefoonnummer van de beller.
  • Tik eventueel bovenaan op de naam de beller als de telefoon al ontgrendeld is.
  • Tik op Herinnering.
  • Kies voor Over 1 uur of Als ik vertrek:
    • Over 1 uur: u krijgt een uur later een seintje om de beller terug te bellen.
    • Als ik vertrek: hierbij kijkt de app naar uw locatie. Verandert die, dan komt het seintje.
  • Na een tijdje komt de herinnering 'Bel [naam] terug' in beeld.
    • Heb u nog steeds geen tijd om terug te bellen? Laat de melding dan later terugkomen. Tik langere tijd op de melding > Herhaal over 1 uur, Herhaal vanavond of Herhaal morgen.
    • Hebt u wel tijd om terug te bellen? Open de telefoon en bel iemand zoals u gewend bent.

Wordt u niet gebeld, maar wilt u wel een geheugensteuntje instellen? Kijk hoe dat moet in onze tip over herinneringen op de iPhone.

De Herinneringen-app moet wel toestemming hebben om meldingen te versturen. Anders krijgt u de geheugensteuntjes niet te zien. Controleer zo of dat het geval is:

  • Tik op de app Instellingen.
  • Tik op Herinneringen.
  • Tik op Meldingen.
  • Tik bovenaan op Sta meldingen toe. Als het schuifje erachter groen is, is het goed.
  • Tik als dat nodig is op Tijdgevoelige meldingen. Als het schuifje erachter groen is, staat de functie aan.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.