SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Omschrijving toevoegen aan groepsgesprek WhatsApp

whatsapp_groepsgesprek(1)

Om groepsgesprekken in WhatsApp niet ongewenst vol te laten stromen met allerlei ditjes en datjes, kunt u een omschrijving toevoegen. Zo blijft de chat overzichtelijk.

Groepsgesprekken in WhatsApp zijn handig omdat u in een keer meerdere mensen tegelijk een bericht kunt sturen. Bijvoorbeeld aan alle leden van de biljartvereniging. Zo kunt u zich snel afmelden bij uw biljartvrienden of een bericht krijgen als de wedstrijd verplaatst wordt. Veel groepsgesprekken gaan op een gegeven moment niet meer over het doel waarmee ze zijn opgericht; voordat u het weet, worden er recepten uitgewisseld of foto's van huisdieren. Daar zit niet iedereen op te wachten.

Omschrijving groepsgesprek maken

Door een omschrijving toe te voegen, kunt u de ditjes en datjes in een gesprek verminderen. Zet bijvoorbeeld in de omschrijving: 'Deze groepsapp is alleen voor doorgeven berichten over de biljartclub.' Wilt u toch over van alles en nog wat chatten, maak daar dan een ander groepsgesprek voor aan.

Voeg zo een omschrijving toe aan een bestaande groepschat:

  • Open WhatsApp op de telefoon.
  • Tik op het tabblad Chats.
  • Tik op de naam van een groepschat om een beschrijving toe te voegen aan een bestaande chat.
  • Tik op Groepsomschrijving toevoegen (Android) of Voeg groepsomschrijving toe (iPhone).
  • Typ een beschrijving. Deze beschrijving is zichtbaar voor alle leden van de groep en mag 512 tekens lang zijn.
  • Tik op OK (Android) of Bewaar (iPhone).

In de chat verschijnt een melding dat de groepsomschrijving is gewijzigd. Alle leden in de groep zien dit en kunnen op de melding tikken om de beschrijving te lezen. Nieuwe leden van de groep krijgen de omschrijving te zien zodra ze worden toegevoegd aan een groepsgesprek. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.