Menu Zoek

Omschrijving toevoegen aan groepsgesprek WhatsApp

whatsapp_groepsgesprek(1)(1)

Om groepsgesprekken in WhatsApp niet ongewenst vol te laten stromen met allerlei ditjes en datjes, kunt u een omschrijving toevoegen. Zo blijft de chat overzichtelijk.

Groepsgesprekken in WhatsApp zijn handig omdat u in een keer meerdere mensen tegelijk een bericht kunt sturen. Veel groepsgesprekken gaan op een gegeven moment niet meer over het doel waarmee ze zijn opgericht; voordat u het weet, worden er recepten uitgewisseld of foto's van huisdieren. Daar zit niet iedereen op te wachten.

Door een omschrijving toe te voegen, kunt u de ditjes en datjes in een gesprek verminderen. Zet bijvoorbeeld in de omschrijving: 'Deze groepsapp is alleen voor doorgeven berichten over de biljartclub.' Wilt u toch over van alles en nog wat chatten, maak daar dan een ander groepsgesprek voor aan.

Voeg zo een omschrijving toe:

 • Open WhatsApp op de telefoon.
 • Tik op het tabblad Chats.
 • Tik op de naam van het groepsgesprek om een beschrijving toe te voegen.
 • Tik bovenaan nogmaals op de naam van het groepsgesprek.
 • Tik op Groepsomschrijving toevoegen (Android) of Voeg groepsomschrijving toe (iPhone).
 • Typ een beschrijving. Deze beschrijving is zichtbaar voor alle leden van de groep en mag 512 tekens lang zijn.
 • Tik op OK (Android) of Bewaar (iPhone).

In de chat verschijnt een melding dat de groepsomschrijving is gewijzigd. Alle leden in de groep zien dit en kunnen op de melding tikken om de beschrijving te lezen. Nieuwe leden van de groep krijgen de omschrijving te zien zodra ze worden toegevoegd aan het gesprek.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.