Menu Zoek

Ongelezen mails in Gmail als gelezen markeren

in gmail mails als gelezen markeren

Hebt u veel ongelezen mails? Markeer deze in Gmail in één keer als gelezen. Dat geeft wat meer rust.

Lopen de ongelezen mails op? Bijvoorbeeld omdat u geen zin of tijd had om ze te lezen of omdat u Gmail gebruikt als back-up voor uw mails? Markeer op de pc gemakkelijk alle mails in één keer als gelezen. Dit werkt zo:

 • Surf naar www.gmail.com en log in.
 • Klik links op de map waarin de ongelezen mails staan, bijvoorbeeld Inbox.
 • Klik rechts naast 'Opstellen' op het pictogram van 'Selecteren' E-mails selecteren in Gmail.
 • Klik in het midden van de pagina op Selecteer alle [aantal ongelezen mails] gesprekken in [naam map]. Wij hebben 561 ongelezen mails in de map 'Inbox', dus klikken op Selecteer alle 561 gesprekken in Primair.
 • Klik op het pictogram van de drie puntjes Opties in Gmail.
 • Klik op Markeren als gelezen > OK.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.