SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Opslagruimte in Dropbox bekijken

opslagruinte-dropbox-bekijken

De online opslagdienst Dropbox geeft zijn gebruikers een beperkte hoeveelheid gratis opslagruimte. Bekijk hoeveel ruimte er nog beschikbaar is.

Dropbox stelt gratis 2 GB aan opslagruimte beschikbaar voor zijn gebruikers. De opslagruimte kan snel vol raken. Zeker als iemand veel foto's en video's bewaart. Dropbox geeft vanzelf een melding als de opslagruimte bijna vol zit. Maar controleren hoeveel ruimte er nog beschikbaar is, kan nooit kwaad. 

Opslagruimte bekijken via Dropbox.com

Bekijk de opslagruimte zo via de website:

  • Ga naar www.dropbox.com
  • Klik op Aanmelden en log in.
  • Klik rechtsboven op uw profielfoto of het grijze gezichtje.
    Profielpictogram op Dropbox.com

Onder de gebruikersnaam staat hoeveel MB of GB er in gebruik is.

Opslagruimte bekijken op Windows-pc

Als Dropbox op de computer is geïnstalleerd, kan de gebruiker op dit apparaat zien hoeveel opslagruimte hij al heeft verbruikt.

  • Klik in het Systeemvak (rechts op de Taakbalk) op het pictogram van Dropbox. Is het pictogram niet zichtbaar? Klik dan eerst op het pijltje om alle pictogrammen te tonen.
    Pictogram Dropbox in Systeemvak
  •  Klik rechtsboven op het pictogram van het tandwiel.

Bovenaan het menu staat hoeveel procent van de opslagruimte in gebruik is.

Opslagruimte bekijken op Mac

Als Dropbox op de Mac is geïnstalleerd, kan de gebruiker op dit apparaat zien hoeveel opslagruimte hij al heeft verbruikt. 

  • Klik rechtsboven in de menubalk op het pictogram van Dropbox.
  • Klik op het pictogram van het tandwiel Menu instellingen Dropbox op Mac.

Bovenaan het menu staat hoeveel procent van de opslagruimte in gebruik is.

Opslagruimte bekijken op Android-apparaat

Bekijk zo in de Dropbox-app hoeveel opslagruimte er wordt gebruikt:

  • Tik op Apps of veeg vanaf Android 8.0 naar onderen of boven over het scherm om het overzicht van alle apps te openen.
  • Tik op de app Dropbox.
  • Tik linksboven op het pictogram met drie streepjes Pictogram menu Dropbox op Android-apparaat.

Onder de gebruikersnaam staat hoeveel procent van de beschikbare opslagruimte in gebruik is.

Opslagruimte bekijken op iPad/iPhone

Bekijk zo in de Dropbox-app hoeveel opslagruimte er wordt gebruikt:

  • Tik op de app Dropbox.
  • Tik onderin op Account.

Bij 'Gebruikte opslag' staat hoeveel procent van de beschikbare opslagruimte in gebruik is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.