Menu Zoek

Oude nummer mee naar nieuwe provider

oude_nummer_mee_naar_nieuwe_provider

Als u overstapt naar een nieuwe telefoonmaatschappij kunt u uw oude nummer houden. Hoe werkt dat?

In deze dure tijden kan het soms slim zijn om over te stappen van provider. Zo kunt u misschien voor een lagere prijs bellen, sms’en en internetten onderweg.

Als u overstapt naar een andere telefoonaanbieder, krijgt u een ander nummer. Dat is natuurlijk niet handig, omdat u dit dan aan al uw vrienden en familie door moet geven. Daarom kunt u ook overstappen met nummerbehoud. Dan gaat u naar een andere provider, maar met uw oude nummer. Zo hoeft u nergens aan te geven dat u een nieuw nummer hebt. Nummerbehoud kunt u aanvragen voor uw mobiele nummer, maar ook voor de vaste telefoon.

In het formulier dat u invult om over te stappen, kunt u altijd zeggen dat u nummerbehoud wilt. De nieuwe provider regelt dat met uw oude provider. U hoeft hier verder niks voor te doen en het is altijd gratis.

Uw nieuwe provider laat het weten als alles geregeld is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.