Menu Zoek

Programma’s die u gerust kunt updaten

tip(2)(3)

Soms melden geïnstalleerde programma's dat er een update beschikbaar is. Dan geldt: niet negeren maar installeren.

De software op een Windows-computer wordt regelmatig bijgewerkt door Microsoft. Belangrijke updates zorgen dat de pc veilig blijft. Deze komen meerdere keren per maand voorbij. Ze worden automatisch geïnstalleerd. Hetzelfde geldt voor Microsoft-programma's en -apps, zoals Word, Excel of Mail.

Maar andere programma's op de computer worden niet automatisch bijgewerkt. Dat gebeurt alleen nadat de gebruiker toestemming geeft. Het is belangrijk voor de veiligheid van de pc, daar niet lang mee te wachten.

In het algemeen geldt dat meldingen die in de Taakbalk onderaan het Bureaublad verschijnen, te vertrouwen zijn. Meldt een programma dat er een update is dan geldt daarom: niet negeren maar installeren! De procedure verloopt meestal op de volgende manier:

  • Klik met de rechtermuisknop op het icoon dat de melding heeft gegeven.
  • Klik op Install. (of Update of iets dergelijks).
  • Volg de verdere stappen om de update te voltooien.

Lees de melding overigens wel goed voor het updaten. Sommige gratis programma's proberen u een betaald abonnement te slijten met zo'n melding. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Stuit u surfend op internet op een melding als 'uw pc loopt risico en moet worden bijgewerkt'? Dit is flauwekul. Met deze meldingen proberen criminelen foute software op uw computer te krijgen. Trap er niet in. Hier geldt: negeren, niet installeren!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.