SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Radio luisteren via Spotify

Radio luisteren met Spotify

Met de muziekdienst Spotify zijn allerlei radiozenders met verschillende genres te beluisteren.

Spotify is de bekendste muziekdienst op internet. Met een gratis of betaald abonnement zijn miljoenen muzieknummers te beluisteren. Niet alleen losse nummers en albums, maar ook afspeellijsten en zelfs radiozenders. In deze tip leggen we uit hoe u met een gratis abonnement naar de verschillende zenders luistert. U hebt hiervoor een account nodig bij Spotify. Het programma Spotify moet daarnaast op de computer staan.

Radio op Spotify is niet hetzelfde als de radiozenders zoals NPO 1 of Sky Radio. Het zijn digitale stations waar muziek uit een bepaald genre of van een bepaalde artiest wordt afgespeeld. In deze tip zoeken we een station met bluesmuziek.

  • Start Spotify via het Startmenu.
  • Log zo nodig in met uw inlognaam en wachtwoord.
  • Het overzichtsvenster van Spotify opent. Klik in het linkerrijtje op Radio.
  • Scrol iets omlaag in het middelste venster tot u 'Genre-radiostations' ziet staan.
  • Daaronder staan de verschillende genres in een cirkel. Klik op het gewenste genre. In dit voorbeeld is dat blues.
  • Het station voor bluesmuziek opent. Hier staan allerlei nummers van bluesartiesten. Klik op Afspelen om de muziek te starten.
  • Bevalt een nummer u niet, klik dan op de titel van een ander nummer. Met de afspeelknoppen onder in beeld pauzeert u de muziek of hervat u het afspelen.

Wilt u terug naar het overzicht van genres? Klik dan boven in beeld op het driehoekje naar links, link van het vak 'Zoeken'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.