SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Radio luisteren via Spotify

Radio luisteren met Spotify

Met de muziekdienst Spotify zijn allerlei radiozenders met verschillende genres te beluisteren.

Spotify is de bekendste muziekdienst op internet. Met een gratis of betaald abonnement zijn miljoenen muzieknummers te beluisteren. Niet alleen losse nummers en albums, maar ook afspeellijsten en zelfs radiozenders. In deze tip leggen we uit hoe u met een gratis abonnement naar de verschillende zenders luistert. U hebt hiervoor een account nodig bij Spotify. Het programma Spotify moet daarnaast op de computer staan.

Radio op Spotify is niet hetzelfde als de radiozenders zoals NPO 1 of Sky Radio. Het zijn digitale stations waar muziek uit een bepaald genre of van een bepaalde artiest wordt afgespeeld. In deze tip zoeken we een station met bluesmuziek.

 • Start Spotify via het Startmenu.
 • Log zo nodig in met uw inlognaam en wachtwoord.
 • Het overzichtsvenster van Spotify opent. Klik in het linkerrijtje op Radio.
 • Scrol iets omlaag in het middelste venster tot u 'Genre-radiostations' ziet staan.
 • Daaronder staan de verschillende genres in een cirkel. Klik op het gewenste genre. In dit voorbeeld is dat blues.
 • Het station voor bluesmuziek opent. Hier staan allerlei nummers van bluesartiesten. Klik op Afspelen om de muziek te starten.
 • Bevalt een nummer u niet, klik dan op de titel van een ander nummer. Met de afspeelknoppen onder in beeld pauzeert u de muziek of hervat u het afspelen.

Wilt u terug naar het overzicht van genres? Klik dan boven in beeld op het driehoekje naar links, link van het vak 'Zoeken'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.