Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Radio luisteren via Spotify

spotify radio thumbx250 Met de muziekdienst Spotify zijn allerlei radiozenders met verschillende genres te beluisteren.

Luister via Spotify naar miljoenen muzieknummers, albums, afspeellijsten en radiozenders. Radio op Spotify is niet hetzelfde als de radiozenders zoals NPO 1 of Sky Radio. Het zijn digitale stations waar muziek uit een bepaald genre of van een bepaalde artiest wordt afgespeeld. Zoeken naar een radiozender is zo gedaan. U hebt hiervoor wel een account nodig bij Spotify en het programma moet op uw apparaat staan. Via de app is bij gebruik van een gratis account de radio-functie niet beschikbaar.

 • Start Spotify via het Startmenu. Log indien nodig in.
 • Het overzichtsvenster van Spotify opent. Klik linksboven op Radio om de aanbevolen afspeellijsten te bekijken.
 • Klik op een lijst om te zien wat voor muziek erin staat. Klik op Afspelen om de muziek te starten. Liever een andere lijst? Klik dan bovenin op het pijltje naar links.
 • Liever zoeken op een bepaald genre? Klik dan links op Bladeren.
 • Verschillende genres verschijnen. Klik op het gewenste genre, bijvoorbeeld Soul.
 • Het station voor soulmuziek opent. Klik op een afspeellijst.
 • Klik op Afspelen om de muziek te starten.
 • Bevalt een nummer niet, klik dan op de titel van een ander nummer. Met de afspeelknoppen onder in beeld pauzeert u de muziek of hervat u het afspelen.

Wilt u terug naar het overzicht van genres? Klik dan boven in beeld naast het vak 'Zoeken' op het pijltje naar links.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.