Menu Zoek

Radio luisteren via Spotify

spotify radio thumbx250 Luister met Spotify naar radio. Het werkt anders dan gewone radio. U kiest een artiest of genre en het programma zoekt daar muziek bij.

Luister via Spotify naar miljoenen muzieknummers, albums, afspeellijsten en radiozenders. Radio op Spotify is niet hetzelfde als de radiozenders zoals NPO 1 of Sky Radio. Het zijn digitale stations waar muziek uit een bepaald genre of van een bepaalde artiest wordt afgespeeld. Zoeken naar een radiozender is zo gedaan. U hebt hiervoor wel een account nodig bij Spotify en het programma moet op uw apparaat staan. Via de mobiele app is bij gebruik van een gratis account de radio-functie niet beschikbaar.

 • Start Spotify via het Startmenu. Log indien nodig in.
 • Het overzichtsvenster van Spotify opent. Ga naar een artiest, album, afspeellijst of nummer.
 • Klik of tik op het pictogram van drie puntjes Meer opties of Meer opties.
 • Klik of tik op Naar artiestenradio, Naar Playlistradio of Naar nummerradio, afhankelijk van wat u hebt opgezocht.
 • Klik op de afspeelknop onderin om de muziek te starten.
 • Bevalt een nummer niet, klik dan op de titel van een ander nummer. Met de afspeelknoppen onder in beeld pauzeert u de muziek of hervat u het afspelen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.