SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Recent gebruikte bestanden supersnel terugvinden

snelletoegangverkenner

Windows 10 houdt in 'Snelle toegang' bij welke bestanden u onlangs hebt geopend of aangemaakt. Fijn voor wie snel verder wil met een document waaraan hij onlangs werkte.

Misschien weet u nog dat u een bepaald document recentelijk hebt geopend, maar is het een raadsel waar het is opgeslagen op de computer. 'Snelle toegang' brengt in dat geval redding. Tenminste... voorwaarde is wel dat het document tot de laatste twintig geopende bestanden hoort. Alleen deze zijn in het onderdeel 'Snelle toegang' zichtbaar in de Verkenner.

 • Open de Verkenner.
 • Klik aan de linkerzijde op Snelle toegang.
 • In het gedeelte dat rechts opent staat een overzicht van veelgebruikte mappen, met direct daaronder het onderdeel 'Recente bestanden'.
 • Van elk bestand is de naam zichtbaar en de locatie op de computer. Dubbelklik op de bestandsnaam om het bestand te openen.

Bestand uit het overzicht verwijderen

Wilt u, bijvoorbeeld uit privacy-overwegingen, niet dat bepaalde bestanden zichtbaar zijn in deze lijst? Verwijder ze dan uit de lijst. De bestanden staan nog wel gewoon op de computer.

 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand in de lijst.
 • Klik op Uit snelle toegang verwijderen.

Het bestand blijft op de computer staan, maar de vermelding in 'Snelle toegang' is weg.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.