Menu Zoek

Snel punt en spatie typen op Android-telefoon

punt

Twee keer tikken op de spatiebalk en er staat een punt én meteen een spatie. Dat typt lekker snel, maar je moet het wel nog even instellen.

De jeugd neemt het met punten (en komma's) niet zo nauw, blijkt uit onderzoek. Dat typt sneller. Maar dat het verwarrend is en niet lekker leest, nemen ze voor lief. Een punt aan het eind zetten én snel zijn kan wel. Met twee keer tikken op de spatiebalk verschijnt zowel de punt als de spatie erachter. Dan hoef je maar één toets te gebruiken i.p.v. twee. Je moet het eerst wel even instellen.

Stel zo een sneltoets in voor het typen van een punt en spatie op een Android-toestel:

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Algemeen beheer > Instellingen Samsung Toetsenbord.
 • Tik op Meer opties voor typen.
 • Tik op de optie Twee keer op spatiebalk tikken voor punt. Is het schuifje ernaast blauw dan staat de optie aan.
 • Sluit de app Instellingen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.