Menu Zoek

Snel routebeschrijving maken in Google Maps

google_maps_snel_route

U bent via Google Maps op een locatie gestuit en wilt weten wat de route ernaartoe is. Met een klik hebt u dat zo in kaart.

In Google Maps kunt u locaties opzoeken over heel de wereld en ze via afbeeldingen dichterbij bekijken. Heel leuk, maar de site kunt u ook heel praktisch gebruiken. Voor routebeschrijvingen bijvoorbeeld. Hebt u een bestemming in beeld en bent u benieuwd naar de route, vraag deze dan gemakkelijk op.

 • Klik in google.nl/maps met de rechtermuisknop op de plek van bestemming.
 • Klik op Route naar dit punt.
 • Links in beeld verschijnt de routeplanner. Het eindpunt staat ingevuld, maar het startpunt nog niet. Klik in het bovenste zoekveld en typ een startpunt, bijvoorbeeld uw huisadres.
 • Tijdens het typen verschijnen wat suggesties. Klik op het juiste vertrekpunt.
 • De route wordt berekend. Wilt u met de auto, het openbaar vervoer, lopend of met de fiets? Klik linksboven de routebeschrijving op het bijbehorende pictogram.
  Routebeschrijving Google Maps
 • Wanneer u voor openbaar vervoer kiest is het van belang om ook in te vullen wanneer u wilt gaan. Klik op Nu vertrekken > Vertrekken om of Aankomen om en vul de gewenste vertrek- of aankomsttijd in.
 • In het linkerdeel verschijnt de route-informatie. Soms staan er meerdere routes. Klik tweemaal op een route om heel de routebeschrijving te bekijken.

Bekijk ook in onze video hoe dit werkt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.