Menu Zoek

Snel vergoedingen zorgverzekering opzoeken

1105-zorg computer(1)

Vergoedt de verzekering wel of geen nieuwe bril, lenzen of hulpmiddelen? Zoek het op via de site Zorgwijzer.nl. Daar staan de vergoedingen voor alle verzekeraars handig bij elkaar.
De meeste mensen weten niet uit hun hoofd wat de zorgverzekering wel of niet vergoedt. Om even iets op te zoeken, heeft u al snel uw polis nodig. Of u kijkt op de site van de verzekeraar in het vergoedingenoverzicht. Toch kan dat even zoekwerk zijn. Op de site Zorgwijzer.nl staan alle (aanvullende) vergoedingen van de bekende verzekeraars bij elkaar.

Op de site Zorgwijzer.nl klikken bezoekers eerst aan voor welk type zorg of hulpmiddel ze de vergoedingen willen weten. Bijvoorbeeld voor brillen en lenzen. Dan opent een pagina met algemene uitleg over de basisverzekering en de beschikbare vergoedingen. Op alfabetische volgorde staan daaronder de verzekeraars en de vergoeding die ze geven voor de aangeklikte categorie.

De informatie op de website komt uit 2018. Twijfelt u of de informatie wel geldt voor uw zorgvraag? Neem dan contact op met de verzekeraar.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.