Menu Zoek

Spaarstand op telefoon aanzetten

2408-batterij opladen

Telefoon bijna leeg of laat de batterij het snel afweten? Schakel de spaarstand in voor een langere accuduur.

De accu van een mobiele telefoon loopt soms sneller leeg dan handig is. En opladen is niet altijd mogelijk. Schakel de spaarstand, of ook wel energiebespaarstand in, om langer met de batterij te doen. De apps die op de achtergrond draaien, verversen dan minder vaak of helemaal niet. Denk aan het regelmatig ophalen van mails. De app is natuurlijk wel weer actief wanneer u deze zelf opent. Uiteraard kunt u de spaarstand of energiebespaarspand weer uitschakelen wanneer de telefoon weer vol is.

Schakel de spaarstand handmatig in op handige momenten. Bijvoorbeeld aan het begin van een lange dag waarop u de telefoon niet kunt opladen. Doe dit zo voor iOS 17:

 • Tik op de app Instellingen.
 • Tik op Batterij.
 • Rechts van 'Energiebesparingsmodus' staat een schuifknop. Is deze grijs, dan staat de energiebesparing uit. Tik op de schuifknop.
 • Tik op Ga door.

De achtergrond van de knop wordt groen. De energiebesparing staat nu aan.

Zet de spaarstand aan en zorg zo dat de batterij van Android-toestellen langer meegaat. Onderstaande stappen zijn getest op een Samsung-toestel met Android 14. Voor andere telefoonmerken kunnen deze net anders zijn.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Batterij.
 • Rechts naast 'Spaarstand' staat een schuifknop. Is deze grijs, dan staat de spaarstand uit. Tik op de schuifknop.

De achtergrond van de knop wordt blauw. De spaarstand staat nu aan. Lees hier meer tips over hoe de batterij minder snel leeg gaat.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.