Menu Zoek

Batterijgebruik van apps op iPhone/iPad

Batterijgebruik van apps op iPhone of iPad
Is de batterij van uw iPhone of iPad aan het einde van de dag leeg? Bekijk welke apps de meeste energie verbruikten.

Mobiele telefoons en tablets zijn de hele dag binnen handbereik. De neiging om zo'n apparaat er even bij te pakken is dan ook groot. Even een bericht beantwoorden, het nieuws lezen of snel een spelletje spelen. Zonder het door te hebben, besteedt u al snel veel tijd aan het apparaat. De iPhone en iPad geven inzicht in het batterijgebruik en het tijdverbruik. Zo ziet u hoeveel tijd u erop doorbrengt en welke apps u het meest gebruikt.

Op een iPhone en iPad is het batterijverbruik per app op te zoeken. Dat geeft inzicht welke apps het meeste energie verbruiken.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Batterij.
 • Scrol op de iPhone naar beneden en zie onder 'Batterijgebruik per app' een overzicht van alle gebruikte apps van de afgelopen 24 uur. Achter de naam van de app staat het percentage van het batterijgebruik.
 • Scrol op de iPhone weer naar boven en tik op Afgelopen 10 dagen om het batterijgebruik voor meerdere dagen te bekijken.
  App Instellingen Batterij

Naast het energieverbruik geeft het overzicht ook informatie over het tijdverbruik. Het is mogelijk om per app de bestede tijd te bekijken.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Batterij.
 • Tik achter 'Batterijgebruik per app' op Toon activiteit.
 • Bij de naam van de app verschijnt de tijd. Zowel de totale tijd als de tijd dat de app open op het scherm stond en dat de app op de achtergrond actief was. Scrol op de iPhone naar boven als u wilt wisselen tussen het overzicht van de afgelopen 24 uur, of de afgelopen 10 dagen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.