Menu Zoek

Spellingcontrole iPhone/iPad gebruiken

spellingcontrole

Schrijft u weleens een woord verkeerd? Gebruik dan de spellingcontrole op de iPad en iPhone.

Woorden verkeerd schrijven is verleden tijd. De spellingcontrole op de iPad en iPhone zet onder die woorden een rood stippellijntje. U weet dan meteen dat er een typfoutje is. Maar de spellingcontrole laat ook woorden zien die op het geschreven woord lijken. U kunt dan het fout gespelde woord vervangen door het goede.

Zet zo de spellingcontrole op uw apparaat aan:

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Algemeen.
 • Tik op Toetsenbord.
 • Is het schuifje achter 'Controleer spelling' grijs? Tik er dan op.

Het schuifje kleurt groen en de spellingcontrole staat aan. Toch niet tevreden? Herhaal dan bovenstaande stappen tot het schuifje weer grijs kleurt.

Vervang zo het verkeerd getypte woord door het goede woord:

 • Tik op het woord waaronder een rood stippellijntje staat. Dit betekent dat dit woord verkeerd geschreven is.
 • De spellingcontrole geeft meerdere suggesties. Tik op het woord dat u wilt typen.

Het verkeerd geschreven woord verdwijnt en het goede woord staat nu in de tekst. Staat het juiste woord er niet bij? Haal het foute woord dan weg via de toets met het kruisje op het toetsenbord. Typ het woord opnieuw.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.