Menu Zoek

Spotify gebruiken in de browser

spotify via browser x250

Spotify gebruiken zonder het programma te installeren? Dat kan met de Spotify Web Player. Handig als u een keer op een andere computer werkt.

Met een catalogus van dertig miljoen nummers heeft Spotify voor elke muziekliefhebber wat wils. Ook zonder de app (oftewel het programma) te installeren, is de muziek van Spotify te beluisteren. Speel door middel van de Spotify Web Player muziek af vanuit de browser. Hier is een (gratis) Spotify-account voor nodig. Hebt u nog geen account? Lees in het artikel 'Spotify' (onder 'Account maken') hoe u aan een account komt.

Open zo de webspeler van Spotify:

 • Ga naar open.spotify.com.
 • Klik rechtsboven op Inloggen.
 • Klik op E-mail of gebruikersnaam en typ het e-mailadres of de gebruikersnaam die u hebt gekozen voor het account.
 • Klik op Wachtwoord en typ het bijbehorende wachtwoord.
  • Het is ook mogelijk om met een Facebook- of Apple-account in te loggen. Klik in dat geval op Ga verder met Facebook of op Ga verder met Apple, en voer uw inloggegevens in.
 • Klik op Inloggen.

U bent ingelogd en kunt Spotify gebruiken.

De webspeler en de app van Spotify werken ongeveer hetzelfde.

 • Klik in de webspeler links in het menu op Home. In het hoofdvenster ziet u welke muziek u recentelijk afspeelde. Daaronder toont Spotify kant-en-klare afspeellijsten. Klik op een afspeellijst om te zien welke muziek de lijst bevat.
 • Klik links in het menu op Zoeken om gericht naar artiesten, albums en nummers te zoeken, zodat u deze bijvoorbeeld in een eigen afspeellijst kunt zetten.
 • Onder Bibliotheek staan de afspeellijsten die u hebt gemaakt of volgt. Klik bovenin het hoofdvenster op 'Afspeellijsten', 'Podcasts', 'Artiesten' of 'Albums' om de items die u volgt terug te vinden.

Lees hoe u Spotify gebruikt in het artikel 'Muziek luisteren met Spotify'. Voor mobiele apparaten is er ook een app van Spotify. Lees in het artikel 'Spotify app gebruiken' hoe deze werkt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.