Menu Zoek

Statusupdates maken in WhatsApp

tip(8)(1)

Deel met WhatsApp-contacten een tekst, foto, video of gifje die na vierentwintig uur vanzelf weer verdwijnt.

Een statusupdate is een tekst, foto, video of gifje dat u aan uw WhatsApp profiel kunt toevoegen. Dit kunnen de mensen die u als contact hebben, 24 uur lang zien. Daarna verdwijnt het beeld automatisch. U kunt de statusupdate bijvoorbeeld gebruiken om vakantiefoto's te delen met uw contacten.

  • Start WhatsApp.
  • Zorg dat u niet in een chat zit.
  • Tik op het tabblad Updates.
  • Tik op Mijn status.
  • Tik op de foto die u wilt plaatsen.
  • Typ eventueel een tekst bij 'Onderschrift toevoegen'.
  • Tik op de verzendknop.

De statusupdate is geplaatst. Bekijk 'm door op Mijn status te tikken.

Als u de privacy instellingen niet verandert, kunnen al uw contacten de statusupdates zien. Zelf bepalen wie uw statusupdates kan zien?

  • Open WhatsApp.
  • Tik op Instellingen (iPhone) of tik op de drie puntjes > Instellingen (Android).
  • Tik op Privacy > Status.
  • Tik op een van de opties:
    • Mijn contacten: al uw contacten kunnen de statusupdate zien. Let op: dit zijn dus alle mensen die u ooit eens hebt toegevoegd. Bijvoorbeeld iemand van marktplaats waar u eens een paar berichten mee hebt uitgewisseld.
    • Mijn contacten, behalve: Als u hierop tikt, openen al uw contacten. Tik op de contacten waarvan u niet wilt dat ze uw statusupdates zien. Tik daarna op Gereed (iPhone) of op het vinkje (Android).
    • Alleen delen met: Als u hierop tikt, openen al uw contacten. Tik alleen op de contacten waarvan wilt dat ze uw statusupdates zien. Tik daarna op Gereed (iPhone) of op het vinkje (Android).
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.