SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: maak een nep-persoon

fakepersoon

Maak een nep-persoon aan voor sites waar u uw echte persoonsgegevens niet aan wilt toevertrouwen.

Uw persoonlijke gegevens zijn een goudmijn voor veel bedrijven. Voor allerlei diensten en producten moet u van alles invullen, van uw voornaam en achternaam tot uw huwelijkse staat en uw mailadres. Om uw privacy te beschermen, is het niet altijd handig om uw eigen gegevens op te geven. Denk aan een forum waar u anoniem wilt meepraten over een vervelende gebeurtenis. Dan kan het handig zijn om nep-gegevens in te vullen. Maar hoe komt u daaraan?

Iemand verzinnen
Op de site Fakenamegenerator (Engels voor: samensteller van nepnamen) creëert u een niet-bestaand persoon. Kies bij 'Namenset' voor 'Nederlands' en bij 'Land' voor 'Nederland', dan krijgt u gegevens van een fictieve persoon uit ons land. De namen worden willekeurig samengesteld, de adressen kunnen echt bestaan maar dat hoeft niet. De combinatie van huisnummer en straatnaam is ook willekeurig.

Waarvoor gebruiken?
Gebruik deze gegevens om u aan te melden op sites waar u anoniem wilt blijven. Of gebruik de adresgegevens van een bepaald land om u aan te melden op een site in dat land waarvoor adresgegevens nodig zijn. Waar u de gegevens niet voor mag gebruiken: om aankopen te doen op naam van iemand anders of om op andere wijze fraude te plegen door te doen alsof u iemand anders bent.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.