SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Terug in de tijd met Taakweergave in Windows 10

Taakweergave Windows 10

Blader met de Taakweergave van Windows 10 terug langs alle activiteiten op de computer. Zo ziet u wat er gedaan is en zijn onder meer gebruikte websites en documenten snel terug te vinden.

De Taakweergave van Windows 10 kennen veel mensen niet. Toch is het heel gemakkelijk te vinden. Het pictogram staat standaard op de Taakbalk onder in beeld:  Pictogram van de Taakweergave

Wie de Taakweergave aanklikt, ziet eigenlijk niets bijzonders: een verkleinde weergave van alle programma's die openstaan. Op onze computer ziet dat er zo uit:

Eerste aanblik Taakweergave

  • Klik op een verkleinde weergave van een scherm om naar het programma te gaan.

Bladeren door de tijdlijn

  • Rechts staat een verticale lijn. Dat is de tijdlijn. Bovenaan staat 'Nu'. Draai omlaag aan het muiswieltje om door de tijdlijn te bladeren of gebruik de pijltjestoetsen van het toetsenbord.
  • Als eerste komt u 'Eerder vandaag' tegen. Daar staan verkleinde weergaven van bijvoorbeeld eerder geopende websites of programma's. Alles in aanklikbaar. Klik op een document, site of afbeelding om het item te openen.
  • Een bestand opent alleen als het nog aanwezig is op de pc en een site als er verbinding met internet is.
  • Standaard gaat de tijdlijn een paar dagen terug. Helemaal onderaan staat een knop met de tekst 'Ja'. Klik daarop om tot dertig dagen terug te kijken.

Telkens als u de Taakweergave opent, begint deze weer helemaal bovenaan bij 'Nu'. Het kan dus even scrollen zijn als u meerdere onderdelen wilt terugzoeken en openen.

Zoeken in de Taakweergave

De Taakweergave is ook te doorzoeken.

  • Klik rechtsboven op het pictogram van het vergrootglas.
  • Een zoekbalkje verschijnt. Typ een trefwoord.
  • Tijdens het typen komen er al resultaten in beeld. Staat het gewenste onderdeel erbij? Klik op de verkleinde weergave om het te openen.

Nieuw Bureaublad

Met het onderdeel 'Nieuwe Bureaublad' maakt u een leeg Bureaublad aan. Dat kan handig zijn als er veel programma's openstaan en het overzicht zoek is. De werking daarvan valt buiten deze tip.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.