Menu Zoek

Tijdelijk mailen vanuit ander e-mailadres

email

Maak een tijdelijk e-mailadres aan en gebruik dit maximaal 24 uur op plekken waar u liever niet uw eigen e-mailadres prijsgeeft.

Stel: u bent onderweg in binnen- of buitenland en wilt een gratis wifi-netwerk gebruiken. Dan vraagt de aanbieder van het netwerk hiervoor vaak uw e-mailadres. Of u wilt eenmalig gebruikmaken van een website waarvoor een account nodig is. Dan is het handig om een tijdelijk e-mailadres aan te maken. Zo'n adres blijft korte tijd actief: maximaal 24 uur. Zodat u op uw gemak kunt inloggen. Maar er ook zeker van bent dat iemand niet uw persoonlijke adres in handen krijgt.

Er zijn meerdere Nederlandse sites die tijdelijke e-mailadressen aanbieden. We leggen hier twee websites uit. Dit zijn Ikbenspamvrij.nl en Wegwerpmailadres.nl. Deze sites maken een e-mailadres dat maximaal een uur (Ikbenspamvrij.nl) of 24 uur (Wegwerpmailadres.nl) in de lucht blijft. In die periode worden de e-mails van het tijdelijke e-mailadres doorgestuurd naar uw eigen mailadres. Zodra de geldigheid is verlopen, wordt het e-mailadres opgeheven. Eventuele spammails worden dan ook niet meer doorgestuurd.

Maak zo een tijdelijk e-mailadres aan op Ikbenspamvrij.nl:

 • Surf naar Ikbenspamvrij.nl.
 • Vul onder 'Je e-mailadres' uw bestaande e-mailadres in.
 • Vink het aantal minuten aan dat u wilt dat het tijdelijke e-mailadres actief is. Kies uit 10, 15, 30 of 60 minuten.
 • Zet een vinkje bij Ik accepteer de voorwaarden.
 • Klik op Maak tijdelijk e-mailadres.

U krijgt het tijdelijke e-mailadres te zien dat u kunt gebruiken.

Maak zo een tijdelijk e-mailadres aan op Wegwerpmailadres.nl:

 • Surf naar Wegwerpmailadres.nl.
 • Vul onder 'Uw e-mailadres' uw bestaande e-mailadres in.
 • Selecteer het aantal uur dat u wilt dat het tijdelijke e-mailadres actief is. Kies uit 1, 2, 6, 12 of 24 uur.
 • Zet een vinkje bij Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
 • Klik op Tijdelijk mailadres aanmaken.

U krijgt het tijdelijke e-mailadres te zien dat u kunt gebruiken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.