SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Afbeeldingen niet tonen in Gmail

Gmail_afbeeldingen

Gmail geeft automatisch de afbeeldingen in berichten weer. Wie niet meteen plaatjes in beeld wil krijgen, kan aangeven dat Gmail iedere keer opnieuw om toestemming vraagt.

Als iemand een langzame internetverbinding of een beperkte mobiele databundel heeft, is het bijvoorbeeld beter om deze instelling aan te passen. Gmail vraagt dan elke keer of een afbeelding getoond mag worden. Overigens: als Gmail een afzender of bericht verdacht vindt, worden de afbeeldingen sowieso niet automatisch weergegeven. Het mailprogramma vraagt dan of het de afbeelding mag laten zien.  

 • Open de website www.gmail.com op de computer.
 • Vul uw gegevens in en klik op Inloggen.
 • Klik rechtsboven op het pictogram van het tandwiel.
 • Klik op Instellingen.
 • Open het tabblad Algemeen als dit nog niet openstaat.
 • Blader naar het gedeelte 'Afbeeldingen'.
 • Zet een vinkje voor Weergeven van externe afbeeldingen eerst vragen.
 • Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Als u afbeeldingen in een bericht wilt weergeven, klikt u op Onderstaande afbeeldingen weergeven in het groene vak boven het bericht.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.