SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: anoniem surfen via Chrome-app

0303-incognito-surfen

Internetten zonder dat Google weet welke sites u bezoekt? Dat kan in de app Chrome via de Incognitomodus.

Chrome is een van de apps waarmee u kunt internetten op de tablet of smartphone. In de app zit de mogelijkheid om incognito te surfen. Dat betekent dat Google niet registreert wat u op dat moment doet op internet. Dat kan handig zijn in allerlei situaties. En zeker voor mensen die graag waken over hun privacy op internet. U internet via een speciaal tabblad in de Chrome-app.

iOS

Hebt u de app nog niet geïnstalleerd? Download hem dan gratis in de App Store. Op de iPhone en de iPad gebruikt u de incognitofunctie als volgt:

 • Tip op de app Chrome.
 • Tik rechtsonder op de knop met de drie puntjes.
 • Tik op Incognitotabblad.
 • Een nieuw tabblad opent. Dit is het tabblad om anoniem mee te internetten. Het is donkergrijs en ook is het herkenbaar aan de melding dat u incognito gaat internetten. Er staat een pictogram van een mannetje met een hoed en zonnebril in beeld. U kunt nu dus internetten zoals u gewend bent, maar dan anoniem.
 • Klaar met internetten? Sluit het incognitotabblad door onderaan het scherm te tikken op een vierkantje met daarin een cijfer. Als er bijvoorbeeld vijf anonieme tabbladen openstaan, staat het getal '5' in het vierkantje.
 • Tik vervolgens rechts op het kruisje naast de naam van het tabblad.

Android-apparaten

Op apparaten met Android staat Chrome doorgaans al geïnstalleerd. Hebt u de app nog niet? Download hem dan uit de Play Store. De incognitofunctie zet u als volgt aan

 • Tik op de app Chrome.
 • Tik op de knop met de drie puntjes.
 • Tik op Nieuw incognitotabblad.
 • Een nieuw tabblad opent. Dit is het tabblad om anoniem mee te internetten. Het is donkergrijs en ook is het herkenbaar aan de melding dat u incognito gaat internetten. Er staat een pictogram van een mannetje met een hoed en zonnebril in beeld. U kunt nu dus internetten zoals u gewend bent, maar dan anoniem.
 • Klaar met internetten? Tik op een smartphone eerst naast de adresbalk op een vierkantje met daarin een cijfer. Als u bijvoorbeeld vijf anonieme tabbladen open hebt staan, staat het getal '5' in het vierkantje.
 • Sluit een incognitotabblad met een tik op het kruisje naast de naam van het tabblad.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.