Menu Zoek

Tip: apparaten werkend krijgen onder Windows 10

2011-windows-10-randapparatuur-250

Soms werken bepaalde apparaten, zoals printers, niet goed meer als u overstapt op Windows 10. Dat is vaak op te lossen door een nieuwer stuurprogramma te installeren.

Het is een bekend fenomeen: zodra mensen een nieuwe versie van Windows gaan gebruiken, doen niet alle apparaten rondom de computer het in één keer goed. Denk aan de printer of de boxjes. In een aantal gevallen komt dat doordat het stuurprogramma (ook wel de driver genoemd) van het apparaat verouderd is. Door een nieuwere versie te installeren, worden de problemen opgelost.

Hebt u problemen met één van uw apparaten? Probeer dan in Windows 10 het volgende:

 • Klik in de Taakbalk op het pictogram van het vergrootglas.
 • Boven het vergrootglas verschijnt een venster met de tekst 'Zoeken in Windows'. Typ hierin het woord 'Apparaatbeheer'.
 • Tijdens het typen verschijnen zoeksuggesties. Klik onder 'Beste overeenkomst' op Apparaatbeheer.
 • Een venster opent. Klik hierin op het naar beneden wijzende pijltje voor het soort apparaat dat het niet meer goed doet.
 • Dubbelklik op de naam van het apparaat.
 • Klik in het nieuwe venster op het tabblad Stuurprogramma.
 • Klik op Stuurprogramma bijwerken.
 • Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware zoeken.
 • Volg de instructies die in beeld verschijnen, om het nieuwe programma te downloaden en te installeren.

Als het meest recente stuurprogramma al is geïnstalleerd, krijgt u te lezen dat er geen beter of nieuwer programma is gevonden. Klik dan op Sluiten en kijk op de website van de fabrikant van uw apparaat. Daar vindt u informatie over de beschikbare stuurprogramma's en mogelijke andere oplossingen voor uw probleem.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.