SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: apps voor slimme energiemeters

0712-slimme meter

Gebruik een app om via de slimme energiemeter het stroom- en gasverbruik in huis bij te houden.

Veel huizen hebben een slimme energiemeter gekregen. Die geeft standaard uit zichzelf periodiek de meterstanden door aan de energieleveranciers. Zij spelen daar slim op in via apps. Daarin ziet u niet alleen uw eigen contractgegevens, maar is ook het energieverbruik handig bij te houden. Deze apps heten ook wel energieverbruiksmanagers. Die van de energiebedrijven zijn gratis. Ze zijn doorgaans alleen beschikbaar voor de eigen klanten, op de app van Oxxio na.

Onafhankelijke apps
Er bestaan ook apps die niet gebonden zijn aan een bepaalde leverancier. Die zijn niet gratis, zo kost die van SlimmeMeterPortal.nl 1,50 euro per maand, terwijl de dienst op de pc gratis is. De dienst MijnEnergieinzicht is ook gratis, maar beschikt niet over een app - al wekt het wel die indruk op de website.

  • Apps van leveranciers
    Eneco - de app heet Mijn Eneco. Op een gebruiksvriendelijke manier blijven klanten op de hoogte van hun verbruik. Het is mogelijk gegevens aan te passen en alle betalingen in te zien.
  • Nuon - de app van Nuon biedt min of meer hetzelfde als die van Eneco, namelijk het verbruik bijhouden en gegevens wijzigen. Ook krijgen gebruikers twee keer per jaar een seintje om te kijken of hun termijnbedrag nog wel klopt.
  • Essent - de Verbruiksmanager van Essent is zowel online als via de gratis app te gebruiken. De app geeft advies over het maandelijkse bedrag en laat het stroomverbruik vergelijken met dat van huishoudens zoals het uwe. 
  • Oxxio - de app van Oxxio wordt geprezen om zijn vele mogelijkheden. Denk aan het verbruik uitlezen per uur van de dag. Hij is beschikbaar voor iedereen, dus niet alleen voor klanten van Oxxio.
  • Greenchoice - ook Greenchoice biedt een app, minder uitgebreid dan sommige andere maar zeer bruikbaar om het verbruik in de gaten te houden.

Staat uw leverancier er niet bij? Kijk dan op de site van het bedrijf of er een app beschikbaar is.  Op de site Energieverbruiksmanagers.nl staan nog meer apps rondom energieverbruik.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.