SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bepaal wat u opslaat in iCloud

280715_icloud_home

Met iCloud maakt u gemakkelijk een reservekopie van de gegevens op de iPad of iPhone. Maar wat slaat u nu precies online op? Bepaal zelf van welke apps gegevens in iCloud komen.

Met de online opslagdienst iCloud kunt u reservekopieën van uw gegevens maken. Als u deze functie aan hebt staan, wordt de informatie van de iPad of iPhone (met iOS 8 of hoger) automatisch opgeslagen. Apple biedt u 5 GB gratis opslagruimte. Als u veel foto's, video's en andere informatie op het apparaat hebt staan, zit de beschikbare opslagruimte snel vol. Bepaal daarom zelf welke gegevens in iCloud worden opgeslagen.

Reservekopie per app uitschakelen
iCloud maakt een reservekopie van de informatie uit veel verschillende apps. Van sommige bestanden, zoals foto's, is het handig om een back-up te hebben. Bij de informatie van andere apps, zoals spelletjes, is dat misschien niet nodig. Verwijder als volgt apps uit de reservekopie op een iPad/iPhone met iOS11: 

  • Tik op Instellingen > uw gebruikersnaam > iCloud
  • Onder 'Apps die iCloud gebruiken' staat een overzicht van alle apps waarvan informatie in iCloud wordt bewaard.
  • Tik op het schuifje achter een app die u niet in de reservekopie wilt hebben. Het schuifbalkje wordt wit in plaats van groen.
  • Doe dit ook voor andere apps die u wilt verwijderen uit de reservekopie.

 Meer weten over iCloud? Lees het artikel 'Gegevens uitwisselen tussen Apple-apparaten met iCloud'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.