Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tip: bepaal wat u opslaat in iCloud

280715_icloud_home

Met iCloud maakt u gemakkelijk een reservekopie van de gegevens op de iPad of iPhone. Maar wat slaat u nu precies online op? Bepaal zelf van welke apps gegevens in iCloud komen.

Met de online opslagdienst iCloud kunt u reservekopieën van uw gegevens maken. Als u deze functie aan hebt staan, wordt de informatie van de iPad of iPhone (met iOS 8 of hoger) automatisch opgeslagen. Apple biedt u 5 GB gratis opslagruimte. Als u veel foto's, video's en andere informatie op het apparaat hebt staan, zit de beschikbare opslagruimte snel vol. Bepaal daarom zelf welke gegevens in iCloud worden opgeslagen.

Reservekopie per app uitschakelen
iCloud maakt een reservekopie van de informatie uit veel verschillende apps. Van sommige bestanden, zoals foto's, is het handig om een back-up te hebben. Bij de informatie van andere apps, zoals spelletjes, is dat misschien niet nodig. Verwijder als volgt apps uit de reservekopie op een iPad/iPhone met iOS11:

  • Tik op Instellingen > uw gebruikersnaam > iCloud.
  • Onder 'Apps die iCloud gebruiken' staat een overzicht van alle apps waarvan informatie in iCloud wordt bewaard.
  • Tik op het schuifje achter een app die u niet in de reservekopie wilt hebben. Het schuifbalkje wordt wit in plaats van groen.
  • Doe dit ook voor andere apps die u wilt verwijderen uit de reservekopie.

Meer weten over iCloud? Lees het artikel 'Gegevens uitwisselen tussen Apple-apparaten met iCloud'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.