SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Bladwijzers opschonen in Chrome

060318_chrome_bladwijzers_opschonen_home

Bladwijzers in Chrome geven u snel toegang tot favoriete websites. Maar na verloop van tijd kunnen er veel (onnodige) websites in de lijst komen. Schoon de Bladwijzers eens op.

Bladwijzers zijn handig om snel favoriete websites te openen. In Chrome kunnen gebruikers websites opslaan als Bladwijzer en eventueel in een balk onder de adresbalk zetten. Met een klik opent de opgeslagen site. Handig, maar het kan onoverzichtelijk worden als er te veel Bladwijzers zijn. Tijd voor een grote schoonmaak. Bedenk welke websites u regelmatig gebruikt en welke toch minder belangrijk zijn. Verwijder deze laatste groep als volgt:

  • Open Chrome.
  • Klik rechtsboven op het pictogram van drie stipjes Menu Chrome.
  • Klik op Bladwijzers > Bladwijzerbeheer (Windows) of Bladwijzermanager (Mac).
  • Een overzicht van alle bladwijzers opent. Achter elke website staat het pictogram van drie stipjes. Klik op het pictogram achter de website die u wilt verwijderen.
    Bladwijzer verwijderen in Chrome
  • Klik op Verwijderen.

De website is direct verdwenen uit de lijst.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.