SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

De Taakbalk verplaatsen

17092015_taakbalk_home De Taakbalk is de balk die helemaal onder in het beeldscherm van de Windows-pc staat. De Startknop staat erin, en helemaal rechts vindt u de Windows-klok en de pictogrammen van de actieve programma’s. Bij de meeste mensen staat de Taakbalk onderin. Maar u kunt hem wel verplaatsen.

LampjeU kunt de Taakbalk naar wens ook bijvoorbeeld aan de linkerkant van uw scherm laten verschijnen, of bijvoorbeeld rechts of zelfs aan de bovenkant, als u dat makkelijk vindt. Om de Taakbalk te verplaatsen moet u de volgende stappen zetten:

  • Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje in de Taakbalk.
  • Staat er een vinkje voor 'Taakbalk vergrendelen'? Haal dat vinkje dan weg.
  • Nu kunt u de Taakbalk met de muis verslepen door de muis op een leeg plekje te plaatsen, de muisknop in te drukken en de Taakbalk naar de gewenste hoek te slepen.
  • Op dezelfde wijze kunt u de Taakbalk weer 'terugzetten' aan de onderkant van uw scherm.
  • Als u de positie niet meer wilt veranderen, klikt u opnieuw met de rechtermuisknop in de Taakbalk en kiest u Taakbalk vergrendelen.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.