SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: digitale verwijzing via ZorgDomein

23318_Zorgdomein Zorgverleners die zijn aangesloten bij ZorgDomein kunnen patiënten naar elkaar doorverwijzen met een digitale verwijsbrief. Hoe gaat dat?

ZorgDomein is een bedrijf dat digitaal contact tussen zorgverleners mogelijk maakt. In een beveiligde omgeving op het internet kunnen artsen bijvoorbeeld hulp inschakelen voor het stellen van een juiste diagnose, maar zij kunnen ook patiënten naar elkaar doorverwijzen. Het is goed mogelijk dat u om die laatste reden al eens in contact bent gekomen met ZorgDomein. De verwijsbrief naar een zorgverlener krijgt u dan niet meer fysiek in handen, maar haalt u zelf digitaal op.

Digitale verwijsbrief van de huisarts
Wanneer uw huisarts (of een andere zorgverlener) u wil doorverwijzen naar een andere zorgverlener, kan de praktijk dit doen via de patiëntomgeving van ZorgDomein: het ZorgDomein Patiëntportaal.

U ontvangt een e-mail (het ZorgDomein Patiëntbericht) met een unieke link naar het ZorgDomein Patiëntportaal. Dit is als het ware de digitale verwijsbrief. U logt nog in door uw geboortedatum of een code die naar uw mobiele telefoon is gestuurd, in te vullen. In het ZorgDomein Patiëntportaal staat hoe u de afspraak maakt met de instelling waarnaar u bent doorverwezen en wat u eventueel moet doen ter voorbereiding op uw afspraak.

Geeft uw huisarts (of een andere zorgverlener) aan dat hij een digitale verwijsbrief stuurt, ga dan na of het juiste e-mailadres en mobiele telefoonnummer bekend zijn.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.