SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: digitale verwijzing via ZorgDomein

23318_Zorgdomein Zorgverleners die zijn aangesloten bij ZorgDomein kunnen patiënten naar elkaar doorverwijzen met een digitale verwijsbrief. Hoe gaat dat?

ZorgDomein is een bedrijf dat digitaal contact tussen zorgverleners mogelijk maakt. In een beveiligde omgeving op het internet kunnen artsen bijvoorbeeld hulp inschakelen voor het stellen van een juiste diagnose, maar zij kunnen ook patiënten naar elkaar doorverwijzen. Het is goed mogelijk dat u om die laatste reden al eens in contact bent gekomen met ZorgDomein. De verwijsbrief naar een zorgverlener krijgt u dan niet meer fysiek in handen, maar haalt u zelf digitaal op.

Digitale verwijsbrief van de huisarts
Wanneer uw huisarts (of een andere zorgverlener) u wil doorverwijzen naar een andere zorgverlener, kan de praktijk dit doen via de patiëntomgeving van ZorgDomein: het ZorgDomein Patiëntportaal.

U ontvangt een e-mail (het ZorgDomein Patiëntbericht) met een unieke link naar het ZorgDomein Patiëntportaal. Dit is als het ware de digitale verwijsbrief. U logt nog in door uw geboortedatum of een code die naar uw mobiele telefoon is gestuurd, in te vullen. In het ZorgDomein Patiëntportaal staat hoe u de afspraak maakt met de instelling waarnaar u bent doorverwezen en wat u eventueel moet doen ter voorbereiding op uw afspraak.

Geeft uw huisarts (of een andere zorgverlener) aan dat hij een digitale verwijsbrief stuurt, ga dan na of het juiste e-mailadres en mobiele telefoonnummer bekend zijn.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.