SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: download in Safari opslaan op gewenste plek

20716_Safari_download Bestanden die u downloadt van het internet, komen automatisch terecht in de map Downloads. Maar een andere map kiezen kan ook.

Over het algemeen is het handig dat de bestanden die u downloadt, in een bepaalde map terechtkomen. Want zo weet u altijd waar het gedownloade bestand te vinden is. Maar het is onhandig wanneer u een hoop bestanden in één keer wilt downloaden en u deze in een andere map wilt bewaren. Het is vervelend dat u ze vanuit de map Downloads vervolgens nog moet verplaatsen naar de gewenste map. Denk aan foto's die iemand met u heeft gedeeld en die op de eigen computer wilt hebben.

Wijzig zo de map waarin downloads terecht moeten komen op een Mac met macOS 10.12 Sierra of hoger: 

  • Open Safari.
  • Klik in het menu op Safari > Voorkeuren.
  • Er opent een venster. Klik daarin links op Algemeen.
  • Klik achter 'Locatie gedownloade bestanden' op Downloads > Andere.
  • Een Finder-venster opent. Blader naar de map waarin de bestanden moeten komen.
  • Klik op Selecteer.
  • De wijziging gaat direct in. Wilt u niet dat de gedownloade bestanden automatisch openen (aan te raden in deze situatie), haal dan het vinkje weg bij Open "veilige" bestanden na downloaden.
  • Sluit het Voorkeuren-venster via het kruisje linksboven.
Let erop dat alle toekomstige downloads nu terechtkomen in de map die u hebt geselecteerd. Hebt u de map aangepast voor een eenmalige downloadactie van veel bestanden tegelijk, vergeet dan niet om later de locatie van de gedownloade bestanden weer te wijzigen in de map Downloads.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.