SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: draadloze verbinding herstellen in Windows 10

1202-tip-wifi-herstellen

Valt de wifi-verbinding weg op de Windows 10-computer, probeer de draadloze verbinding dan op drie manieren te herstellen.

De verbinding met internet kan om verschillende redenen uitvallen. De oorzaak hoeft niet altijd bij u thuis te liggen. Er kan bijvoorbeeld een storing zijn bij uw provider. Meestal kunt u op de site van de provider zien of er een storing bekend is of op de site Allestoringen.nl. De sites kunt u bereiken via bijvoorbeeld een mobiele internetverbinding.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt drie dingen proberen als de wifi-verbinding wegvalt. Het meest voor de hand liggende is de computer een keer herstarten. Dat wil nog weleens de oplossing voor het probleem zijn. Ook is het verstandig te controleren of de router (het kastje dat u van uw provider hebt gekregen, vaak gelijk aan de modem) goed werkt. Branden niet alle lampjes? Zet de router uit. Haal de stroom er gedurende zeker dertig seconden af en zet de router daarna opnieuw aan. Kijk of de verbinding het weer doet. Dit kunt u natuurlijk ook proberen als alle lampjes wel branden. Probeer het volgende als het herstarten van de computer en de router niet heeft gewerkt, en er geen storing is bij de provider:

  • Kijk in het Systeemvak naar het pictogram voor de wifi-verbinding 18022016_Wifi_pictogramWin10. Ziet u dit pictogram niet, klik dan eerst op het icoontje voor 'Verborgen pictogrammen weergeven' 1802016_Verbogen_Pictogram
  • Als er problemen zijn met de wifi-verbinding, kan het pictogram er zo uitzien: 1802016_Pictogram_geenwifi. Ook is een pictogram met een rood kruis erdoorheen mogelijk. Dat betekent dat er geen verbinding is met wifi. Klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram.
  • Klik op Problemen oplossen.
  • Volg de stappen die worden aangegeven.

Vaak lukt het om op deze manier de verbinding te herstellen. Lukt dat niet en blijft uw draadloze verbinding niet werken, neem dan contact op met de helpdesk van uw provider.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.