SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Wifi-verbinding herstellen in Windows 10

1202-tip-wifi-herstellen

Valt de wifi-verbinding weg op de Windows 10-computer? Probeer de draadloze verbinding dan op drie manieren te herstellen.

De verbinding met internet kan om verschillende redenen uitvallen. De oorzaak ligt niet altijd bij u thuis. Er kan een storing zijn bij de provider. Meestal staat op de site van de provider of op de site Allestoringen.nl of er een storing is of . De sites kunt u bijvoorbeeld openen via een mobiele internetverbinding.

Wifi-verbinding herstellen

U kunt drie dingen proberen als de wifi-verbinding wegvalt. Het meest voor de hand liggende is de computer een keer herstarten. Ook is het verstandig om te controleren of de router (het kastje dat u van uw provider hebt gekregen, vaak gelijk aan de modem) werkt. Branden niet alle lampjes? Zet de router uit, haal de stroom er dertig seconden af en zet de router opnieuw aan. Kijk daarna of de verbinding het weer doet. Dit kunt u natuurlijk ook proberen als alle lampjes wel branden. Probeer het volgende als deze manieren niet werken en er geen storing is bij de provider:
  • Kijk in het Systeemvak naar het pictogram voor de wifi-verbinding Wifi-pictogram. Ziet u dit pictogram niet, klik dan eerst op het icoontje voor 'Verborgen pictogrammen weergeven' Pictogram: verbergen
  • Als er problemen zijn met de wifi-verbinding, kan het pictogram er zo uitzien: Wifi doet het niet. Ook is een pictogram met een rood kruis erdoorheen mogelijk. Dat betekent dat er geen verbinding is met wifi. Klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram.
  • Klik op Problemen oplossen.
  • Volg de stappen die worden aangegeven.

Vaak lukt het om op deze manier de verbinding te herstellen. Lukt dat niet en blijft uw draadloze verbinding niet werken? Neem dan contact op met de helpdesk van de provider.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.