SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: een betere houding bij tabletgebruik

Belkin_home Mensen gebruiken een tablet vaak ongemerkt uren achter elkaar. Dat kan leiden tot klachten aan de schouders, nek en rug. Met een paar simpele accessoires kunt u problemen voorkomen.

Een tablet is klein en redelijk licht. Veel mensen zitten ermee aan tafel, op de bank of op bed. Uren achter elkaar. Ze merken niet dat ze al een tijd met gebogen hoofd zitten te turen naar hun apparaat. Stijve schouders en pijn in de nek kunnen daarvan het gevolg zijn. Wie tijdens het tabletgebruik goed op zijn houding let (rechte rug, ontspannen schouders, hoofd niet te ver gebogen) doet een hoop aan preventie. Belangrijk is om bijvoorbeeld de tablet niet plat op een tafel te leggen, maar een beetje schuin omhoog met het beeldscherm in dezelfde hoek als uw gezicht. Bepaalde accessoires kunnen helpen uw houding bij tabletgebruik te verbeteren.


Accessoires voor een goede houding:

  1. Een tablethoes waarmee u de tablet schuin omhoog kunt zetten. Dan hebt u een betere kijkhoek, wat beter is voor uw nek.
  2. Een los toetsenbord als u veel typt. Dan hoeft u het schermtoetsenbord van de tablet niet meer te gebruiken. Dat is beter voor de handen en de polsen.

De tablethoezen en losse toetsenborden zijn te koop bij winkels als MediaMarkt, Coolblue en Bol.com. Sommige losse toetsenborden zijn al verwerkt in een hoes, zo koopt u twee accessoires in één.


Video

In onderstaande video geeft ergonoom Carin advies over het verstandig gebruiken van een tablet en laptop.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.