SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: een foto bijsnijden (Windows 10)

tip(2) Snijd een foto bij voor een mooiere compositie. Bijsnijden werkt ook om het beeld passend te maken voor een bepaald afdrukformaat.

In Windows 10 zit standaard de gratis app Foto's. In het artikel ' De app Foto's in Windows 10' leest u daarover meer. Daarnaast is er voor leden een gratis Online Cursus over de app Foto's: ' Foto's beheren en bewerken (Windows 10)'.

Bijsnijden

Er zijn twee redenen om een foto bij te willen snijden. Er is meer in beeld dan gewenst, of de foto moet op een bepaald formaat papier passen. Een standaardafdruk bijvoorbeeld meet 15 bij 10 cm. Klik dan in de app Foto's op 'hoogte-breedteverhouding' en selecteer 3x2. In zo'n geval past de resterende foto gegarandeerd op de afdruk.

  • Klik in de app Foto's op een foto.
  • Klik rechtsboven op Bewerken. Bij de (Fall) Creators Update van Windows 10 moet u eerst op Bewerken en maken klikken. Lees de tip 'Welke Windows 10-versie heb ik?' als u wilt bekijken welke update op uw computer staat.
  • Klik op Bijsnijden en draaien.
  • Klik op één van de witte bolletjes die zijn verschenen in de hoeken van de foto en houd de muisknop ingedrukt.
  • Sleep het witte bolletje naar binnen toe tot u de gewenste uitsnede hebt. Laat de muisknop weer los.
  • Verplaats de foto eventueel ten opzichte van het kader zodat een ander deel van de foto in het kader valt. Klik in het kader en versleep de muisaanwijzer.
  • Eventueel kunt u een beeldverhouding instellen. Dat is de verhouding tussen de lange en de korte zijde. Klik bovenaan op Hoogte-breedteverhouding.
  • Selecteer de gewenste beeldverhouding. Bijvoorbeeld 3x2: het formaat van een standaardafdruk.
  • Bevalt het resultaat u niet, klik dan op Opnieuw instellen. Klik op Gereed als u wel tevreden bent over het resultaat.
  • U kunt nu verdere bewerkingen maken of de foto opslaan. Kies voor Een kopie opslaan als u de originele foto wilt behouden. Kies voor Opslaan als u de bewerking wilt toepassen op het origineel.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.