SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: energiebeheer op een laptop

tip

Wordt de laptop met Windows 10 een tijdje niet gebruikt, zorg dan dat hij in de slaapstand gaat. Of dat het scherm wordt uitgeschakeld.

Om stroom te sparen is een laptop zo ingesteld dat het beeldscherm na een bepaalde tijd wordt uitgeschakeld. Het apparaat zelf zet zich na een inactieve periode ook in de slaapstand. Is de periode waarna dit gebeurt niet naar uw zin, pas hem dan aan. Of zet de functionaliteit uit.

  • Klik op Starten.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik op Systeem.
  • Klik op Energiebeheer en slaapstand.
  • Stel met de uitklapmenu's in hoelang de periode mag zijn voordat het beeldscherm wordt uitgeschakeld en de laptop in de slaapstand gaat. Dit is uitgesplitst naar batterij- en netstroom. Omdat u wellicht de accu wilt sparen is het verstandig de tijdsduur in geval van batterijstroom kort te houden.
  • Klik op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.