SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: extra klokken in Windows

tip(1) Naast de Nederlandse tijd kan de klok in Windows nog twee extra klokken weergeven. Zo ziet u direct of u nog kunt bellen met Sydney.

Al decennialang bevindt de klok zich rechtsonder in de Taakbalk van Windows. Dit klokje kan meer dan de lokale tijd weergeven. Maximaal twee klokken zijn extra in te stellen. Handig voor wie familie heeft in het buitenland of voor wie gewoon benieuwd is naar de tijd in New York. Stel de klokken als volgt in:

  • Klik op de klok rechtsonder in de Taakbalk.
  • Klik op Instellingen voor datum en tijd wijzigen. In Windows 10 klikt u op Datum/tijd aanpassen en vervolgens op Klokken voor verschillende tijdzones toevoegen.
  • Klik op het tabblad Extra klokken.
  • Plaats een vinkje bij Deze klok weergeven.
  • Selecteer de tijdzone die de klok moet krijgen.*
  • Onder 'geef weergavenaam op' plaatst u de naam die u aan de klok wilt geven. Bijvoorbeeld 'Sydney'.
  • Klik op OK.

Wanneer u nu op de klok in het systeemvak klikt, ziet u rechts naast de klok die de Nederlandse tijd aangeeft, uw extra klok of klokken. Snel even de tijd zien? Ga met de muisaanwijzer over de klok. Alle ingestelde tijden worden nu weergegeven.

*Opmerking: om u te helpen ziet u bij elke tijzone de bekendste steden staan. Staat de stad die u zoekt er niet tussen en twijfelt u in welke tijdzone deze thuishoort? U zoekt het eenvoudig op bij dewereldklok.nl. Vul rechtsboven een stad in. Bijvoorbeeld Luang Prabang in Laos. De informatie die u nodig hebt staat vermeld als 'tijdsverschil'. Voor Luang Prabang is dat 'UTC +0700'. Dat is de tijdzone die u nodig hebt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.