SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: foto’s Android-tablet overzetten naar pc

120116_android_foto_overzetten_home Bewaar de foto's gemaakt met uw Android-tablet ook op de computer. Er is dan een goede back-up.

Foto's van de Android-tablet handmatig overzetten naar de computer, gaat met een USB-kabel. Deze hebt u gekregen bij de tablet. In deze tip gaan we uit van een Samsung tablet en een computer met Windows 10. Maar op andere Android-toestellen en Windows-versies werkt het ongeveer hetzelfde.

  • Verbind de tablet met de computer via de USB-kabel.
  • Windows geeft meestal een melding dat er een nieuw apparaat is gevonden. Open de Verkenner door op de Taakbalk te klikken op het pictogram van een map.
  • Klik in het linkerrijtje op Deze pc.
  • Rechts staan onder 'Apparaten en stations' de schijven en externe apparaten die met de computer zijn verbonden. Daartussen staat ook de naam van de tablet. Dubbelklik hierop om de mappenstructuur van uw tablet te zien.
  • Elk merk tablet gebruikt andere mappenindelingen. Bij sommige tablets staan alle foto's in de map 'DCIM' of in de map 'Pictures'. Op onze Samsung-tablet  moeten we de map DCIM > Camera hebben. Blader eventueel wat heen en weer door de mappen om de map met foto's te vinden. Open de map door erop te dubbelklikken.
  • Klik op de foto die u wilt kopiëren naar de computer. Wilt u meerdere foto's kopiëren, houd dan de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op de foto's klikt. (Selecteer eventueel de inhoud van de hele map met de sneltoets Ctrl+A.)
  • Zet de muisaanwijzer op de geselecteerde foto's en klik op de rechtermuisknop > Kopiëren.
  • Open in de Verkenner de map op de computer waarnaar u de foto's wilt kopiëren.
  • Zet de muisaanwijzer op een lege plek in de map en klik op de rechtermuisknop > Plakken.

De foto's worden gekopieerd naar de betreffende map. U kunt deze methode ook andersom gebruiken, om foto's van de computer naar uw tablet te kopiëren. Lees hoe dit werkt in het artikel ' Foto's op een Android-tablet zetten'.

Google Foto's

Wilt u dat er automatisch een back-up wordt gemaakt van uw foto's op de tablet? Gebruik dan de online opslagdienst Google Foto's. Lees er meer over in de tip 'Foto's back-uppen met Google Foto's'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.