Menu Zoek

Foto’s op een Android-tablet zetten

fotos-op-een-android-tablet-zetten ID55144
Er zijn diverse manieren om foto's van een computer op de Android-tablet te zetten. Bijvoorbeeld om te laten zien aan anderen als u op bezoek gaat.

De tablet is heel geschikt om foto's op te laten zien aan anderen. Maar wat als uw foto's vooral op de computer staan? Kies dan een van de mogelijkheden die wij bespreken om de foto's beschikbaar te maken op de tablet: via USB of de online opslagdiensten Dropbox, OneDrive of Google Drive.

De eerste manier is via een USB-kabel. U kunt uw tablet met een USB-kabel aansluiten op uw computer. Windows herkent de tablet als nieuw apparaat. De Verkenner opent en uw tablet staat in het rijtje met apparaten. Vergelijk het met wat er gebeurt als u een USB-stick in uw computer stopt.

Foto's overzetten met kabel:

 • Verbind de tablet met de computer via de USB-kabel.
 • Windows geeft meestal een melding dat er een nieuw apparaat is gevonden. Op onze testcomputer was dat een geluid.
 • Klik op Starten > Computer of Verkenner. U kunt ook de Verkenner openen door op de Taakbalk te klikken op het pictogram van een map.
 • De Verkenner opent. In het linkerrijtje onder 'Computer' of 'Deze pc' staat de naam van uw tablet. Onze Samsung Galaxy Tab heet daar 'GT-P7510'.
 • Open in de Verkenner de map waarin de foto's staan die u wilt kopiëren.
 • Klik op de foto die u wilt kopiëren naar uw tablet. Wilt u meerdere foto's kopiëren, houd dan de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op de foto's klikt.
 • Druk op de rechtermuisknop en klik op Kopiëren.
 • Nu gaan we op de mappen op uw tablet kijken. Klik op de naam van uw tablet in het rijtje onder 'Computer' of 'Deze pc'.
 • Dubbelklik indien nodig op de vermelding die er nu staat (zoals 'Tablet) om de mappenstructuur van uw tablet te zien.
 • Nu wordt het wat lastiger. Elk merk tablet gebruikt andere mappenindelingen. Bij sommige tablets staan alle foto's in de map 'DCIM' of 'Pictures'. Bij onze Samsung moeten we de map DCIM > Camera hebben (in onderstaande video staan de foto's in de map Pictures). Blader eventueel wat heen en weer door de mappen om de map te vinden waar uw tabletfoto's staan.
 • Open de map waarin de foto's op uw tablet staan door erop te dubbelklikken.
 • Druk op de rechtermuisknop en klik op Plakken.
 • De foto's worden in de betreffende map geplaatst.

Op onze tablet vinden we de foto's nu terug in de app 'Galerij' en vervolgens in de map 'Camera'. U kunt deze methode ook andersom gebruiken, om foto's van uw tablet naar de computer te kopiëren. Lees hoe dit werkt in de tip 'Foto's Android-tablet overzetten naar pc'. U kunt overigens op dezelfde manier ook documenten kopiëren naar uw tablet. U zet de documenten dan wel in een andere map.

Video
In onderstaande video ziet u hoe u foto's van de computer naar de tablet kopieert.

Ook kunt u met allerlei online diensten, zoals Dropbox, foto's van de computer op uw tablet krijgen. De bestanden staan op een veilige plek op internet en u kunt er altijd bij als u een internetverbinding hebt.

Dropbox is een bekende dienst waarmee u gratis 2 GB opslagruimte krijgt op internet. Uw gegevens worden op internet opgeslagen in uw account. Er is een Dropbox-programma voor op de pc. Na installatie krijgt Dropbox een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, kunt u ze voortaan ook gemakkelijk openen op andere apparaten zoals een tablet. Voor Android-tablets is een gratis app van Dropbox die u kunt downloaden in de Play Store.

Als u foto's opslaat in Dropbox in de Verkenner en u er is verbinding met internet, dan worden de foto's online opgeslagen in uw account van Dropbox. Opent u vervolgens de app op uw tablet, dan ziet u daar al uw geplaatste foto's.

Er zijn meer opslagdiensten dan alleen Dropbox. Twee bekende zijn OneDrive en Google Drive. Ze werken hetzelfde als Dropbox. U installeert een programma op de computer. In de Verkenner komt een extra map te staan. Deze map heeft de naam van het programma. In de map kunt u bestanden en foto's bewaren. Start het programma om de inhoud van de map online op uw account op te slaan. Download de app op uw tablet en log in met uw gegevens. De foto's staan dan ook op uw tablet in de map van OneDrive of Google Drive, afhankelijk van welke dienst u gebruikt.

Het programma voor OneDrive kunt u downloaden via de site van Microsoft. De toepassing voor Google Drive vindt u op de site van Google. De apps OneDrive en Google Drive kunt u gratis downloaden in de Play Store.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.