Menu Zoek

Foto’s op een Android-tablet zetten

fotos-op-een-android-tablet-zetten ID55144
Zet foto's van de computer op een Android-tablet. Leuk als u de beelden wilt laten zien wanneer u bij anderen op bezoek gaat.

Foto's van de computer overzetten naar de tablet, kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een kabeltje of via clouddiensten zoals Dropbox, OneDrive en Google Drive.

Foto's overzetten met een usb-kabel gaat snel. Hiervoor hebt u wel een usb-kabel nodig die zowel in de tablet past als in de computer of laptop. Lees in het artikel 'Alles over usb-kabels' meer over welke soorten usb-kabels er zijn.

 • Stop het ene uiteinde van de usb-kabel in de tablet en het andere in de computer.
 • Zowel Windows als de tablet herkennen een apparaat en geven hier een melding van. Tik op de tablet indien nodig op Toestaan.
 • Open de Verkenner. Controleer of in het menu links onder 'Computer' of 'Deze pc' de naam van de tablet staat. Die kan lastig te herkennen zijn. Onze Samsung Galaxy Tab heet bijvoorbeeld 'GT-P7510'.
 • Navigeer op de computer naar de map waarin de foto's staan die u wilt overzetten.
 • Klik op de foto's die u wilt kopiëren naar de tablet. Wilt u meerdere foto's kopiëren, houd dan de Ctrl-toets ingedrukt tijdens het selecteren.
 • Druk op de rechtermuisknop.
 • Klik op Kopiëren.
 • Klik links op de naam van uw tablet in het rijtje onder 'Computer' of 'Deze pc'.
 • Dubbelklik indien nodig op de map Tablet of iets soortgelijks.
 • Elk merk tablet gebruikt andere mappenindelingen. Bij sommige tablets staan alle foto's in de map 'DCIM' of 'Pictures'. Bij onze Samsung moeten we de map DCIM > Camera hebben. Soms is het even zoeken. Blader heen en weer door de mappen om de map te vinden waar uw tabletfoto's staan.
 • Dubbelklik op de map waarin de foto's op de tablet staan.
 • Druk op de rechtermuisknop.
 • Klik op Plakken. De foto's van de computer worden in de betreffende map geplaatst op de tablet.

Op onze tablet staan de foto's in de app 'Galerij' en vervolgens in de map 'Camera'.

U kunt deze methode ook andersom gebruiken, om foto's van de tablet naar de computer te kopiëren. Lees hoe dit werkt in de tip 'Foto's Android-tablet overzetten naar pc'. U kunt op dezelfde manier ook documenten kopiëren naar de tablet. De documenten komen dan wel in een andere map te staan.

Een andere manier om foto's over te zetten naar de tablet is met een online dienst, zoals Dropbox. De bestanden staan op een veilige plek op internet en u kunt er altijd bij als u online bent. Dropbox is een bekende clouddienst. Na installatie op de pc krijgt Dropbox een eigen map in de Verkenner. Alle bestanden die u hierin opslaat, bevinden zich online en kunnen worden geopend op andere apparaten zoals een tablet. Opent u de Dropbox-app op de tablet, dan staan daar alle geplaatste foto's, ook de overgezette. De gratis app van Dropbox voor Android-apparaten is te vinden in de Play Store.

Twee andere bekende online opslagdiensten zijn OneDrive en Google Drive. Ook hier installeert u een programma op de computer. In de Verkenner komt een extra map te staan waarin u bestanden en foto's kunt bewaren. Download de app op de tablet en log in op uw account. De foto's zijn zichtbaar in de map van de gekozen dienst.

Surf naar OneDrive voor de computer-app. Google Drive is te vinden op de website van Google. Download de apps voor uw Android-apparaat OneDrive en Google Drive gratis in de Play Store.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.