Menu Zoek

Tip: gebruik een wegwerp-mailadres

18092015_wegwerpmailadres_home

Bedrijven vragen u vaak om uw e-mailadres. Houd uw eigen adres schoon en gebruik in zo'n geval een tijdelijk e-mailadres.

Online wordt u vaak gevraagd om uw e-mailadres in te vullen. Bedrijven en instanties beschikken namelijk graag over uw e-mailadres. Ze kunnen u dan berichten sturen. In sommige gevallen zijn dit zeker nuttige e-mails. Maar u zult ook vaak reclameberichten krijgen. Om te voorkomen dat uw e-mailadres vervuild raakt, kunt u een tweede e-mailadres aanmaken. Gebruik dit adres vervolgens als minder belangrijke bedrijven om uw gegevens vragen. Bijvoorbeeld als u meedoet met een prijsvraag.

Extra e-mailadres
Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid om een gratis e-mailadres aan te maken. De bekendste gratis maildiensten zijn Outlook.com en Gmail. Om gebruik te maken van deze diensten hebt u respectievelijk een Microsoft- of Google-account nodig. In de onderstaande artikelen leest u hoe dat werkt. Ook staat in deze artikelen een verwijzing naar artikelen waarin de eerste stappen met de maildiensten staan uitgelegd.

Tijdelijk e-mailadres
Het is ook mogelijk om een tijdelijk e-mailadres te gebruiken. Dit e-mailadres is werkzaam voor het door u opgegeven aantal minuten. In die periode worden de e-mails van het tijdelijke e-mailadres doorgestuurd naar uw eigen e-mailadres. Zodra de geldigheid is verlopen, wordt het e-mailadres opgeheven. Eventuele spammails worden dan ook niet meer doorgestuurd. Zo'n tijdelijk e-mailadres maakt u gratis aan op ikbenspamvrij.nl

 • Open de browser en ga naar www.ikbenspamvrij.nl
 • Vul uw huidige e-mailadres in.
 • Vink het aantal minuten aan dat u wilt dat het tijdelijke e-mailadres actief is.
 • Zet een vinkje bij Ik accepteer de door ikbenspamvrij.nl opgestelde voorwaarden.
 • Klik op Maak tijdelijk emailadres.

U krijgt nu het tijdelijke e-mailadres in beeld. Dit e-mailadres kunt u vervolgens gebruiken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.