SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: gebruik een wegwerp-mailadres

18092015_wegwerpmailadres_home

Bedrijven vragen u vaak om uw e-mailadres. Houd uw eigen adres schoon en gebruik in zo'n geval een tijdelijk e-mailadres.

Online wordt u vaak gevraagd om uw e-mailadres in te vullen. Bedrijven en instanties beschikken namelijk graag over uw e-mailadres. Ze kunnen u dan berichten sturen. In sommige gevallen zijn dit zeker nuttige e-mails. Maar u zult ook vaak reclameberichten krijgen. Om te voorkomen dat uw e-mailadres vervuild raakt, kunt u een tweede e-mailadres aanmaken. Gebruik dit adres vervolgens als minder belangrijke bedrijven om uw gegevens vragen. Bijvoorbeeld als u meedoet met een prijsvraag. 

Extra e-mailadres
Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid om een gratis e-mailadres aan te maken. De bekendste gratis maildiensten zijn Outlook.com en Gmail. Om gebruik te maken van deze diensten hebt u respectievelijk een Microsoft- of Google-account nodig. In de onderstaande artikelen leest u hoe dat werkt. Ook staat in deze artikelen een verwijzing naar artikelen waarin de eerste stappen met de maildiensten staan uitgelegd.

Tijdelijk e-mailadres
Het is ook mogelijk om een tijdelijk e-mailadres te gebruiken. Dit e-mailadres is werkzaam voor het door u opgegeven aantal minuten. In die periode worden de e-mails van het tijdelijke e-mailadres doorgestuurd naar uw eigen e-mailadres. Zodra de geldigheid is verlopen, wordt het e-mailadres opgeheven. Eventuele spammails worden dan ook niet meer doorgestuurd. Zo'n tijdelijk e-mailadres maakt u gratis aan op ikbenspamvrij.nl

  • Open de browser en ga naar www.ikbenspamvrij.nl
  • Vul uw huidige e-mailadres in.
  • Vink het aantal minuten aan dat u wilt dat het tijdelijke e-mailadres actief is.
  • Zet een vinkje bij Ik accepteer de door ikbenspamvrij.nl opgestelde voorwaarden.
  • Klik op Maak tijdelijk emailadres.

U krijgt nu het tijdelijke e-mailadres in beeld. Dit e-mailadres kunt u vervolgens gebruiken.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.