Menu Zoek

Tip: Gmail overzichtelijker maken

2911-gmail overzichtelijker maken

De site van Gmail kan snel rommelig ogen. Met wat kleine aanpassingen is de mailbox een stuk overzichtelijker.

Uw mailbox overzichtelijk houden, hebt u grotendeels zelf de hand in. Verwijder bijvoorbeeld gelezen e-mails of bewaar ze in mapjes. En oninteressante berichten kunnen direct de digitale prullenbak in. Maar in Gmail kunt u meer doen om de mailomgeving netjes te houden.

Mailgesprekken groeperen
Gmail heeft een functie die sommige mensen prijzen en andere mensen haten: het groeperen van mails als een soort gesprekken. Het voordeel is dat alle berichten in een 'gesprek' bij elkaar staan. Het nadeel is dat het lastig kan zijn uw weg erin te vinden. Deze manier van mails tonen is uit- en in te schakelen.

 • Ga naar www.gmail.com en log in met uw mailadres en wachtwoord.
 • Klik rechtsboven op het pictogram van het tandwiel.
 • Klik op Instellingen.
 • Onder elkaar staan allemaal opties. Klik op Gespreksweergave aan om berichten te groeperen. Klik op Gespreksweergave uit om ze juist niet samengevoegd te tonen.
 • Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Tabbladen aan- en uitzetten
Standaard worden berichten in Gmail gesorteerd op tabbladen, zoals 'Primair', 'Sociaal' en 'Reclame'. Gmail sorteert de berichten zelfstandig en toont ze op het tabblad waar ze volgens de maildienst thuishoren. Als u alle mailtjes wilt bekijken, moet u de tabbladen allemaal openen. Vindt u dit onhandig en hebt u de mails liever gewoon allemaal onder elkaar op één plaats? Schakel de tabbladen dan uit:

 • Klik rechtsboven op het pictogram van het tandwiel.
 • Klik op Inbox configureren.
 • Een overzicht met de verschillende tabbladen opent. Klik op de vinkjes voor de tabbladen die u wilt uitschakelen. Laat het vinkje staan bij Primair en bij Berichten met ster opnemen in tabblad Primair.
 • Klik op Opslaan.

U keert terug naar de mailbox. De tabbladen zijn weg. Alle mails staan onder elkaar. Om de tabbladen weer in te schakelen, herhaalt u deze stappen. Vink nu alleen alle hokjes voor de gewenste tabbladen aan. Na het opslaan worden de tabbladen weer getoond.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.