Menu Zoek

Tip: surfgedrag niet laten bijhouden door Google

Google_privacy2

Wilt u niet dat Google bijhoudt welke websites u hebt bezocht en op welke zoektermen u hebt gezocht in de zoekmachine? Regel het in de instellingen.

Zoekmachine Google bewaart zoek- en surfgegevens van mensen die ingelogd zijn met een Google-account. Hierdoor kan Google de zoekresultaten afstemmen op de gebruiker. Het bewaren van de surf- en zoekgeschiedenis kan worden ervaren als een voordeel, maar ook als een aantasting van de privacy. Wis in het laatste geval het overzicht met uw surfgeschiedenis en geef aan dat Google uw gedrag op internet niet meer mag bijhouden.

Surfgeschiedenis verwijderen

  • Ga naar www.google.nl/history
  • Log in met uw Google-account als u nog niet ingelogd bent. Vul daarvoor uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Inloggen.
  • Een overzicht van uw zoek- en surfgeschiedenis verschijnt. Hier ziet u op welke woorden u bij Google hebt gezocht en welke websites u hebt bekeken terwijl u bij Google was ingelogd. Zet een vinkje voor de website die u wilt verwijderen uit het overzicht.

Instellen wat Google mag bijhouden
Wilt u dat Google in het vervolg niet meer bijhoudt waarnaar u zoekt en welke pagina's u bekijkt? Doe dan het volgende:

  • Klik boven aan de pagina op het pictogram met de drie puntjes.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik op de blauwe schuifbalk achter 'Uw zoekopdrachten en browser-activiteit' om het bijhouden uit te zetten.

De schuifbalk kleurt 'grijs' en de functie staat uit. Uw zoekgedrag en uw surfgedrag worden in het vervolg niet meer bijgehouden door Google.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.