SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gratis online opfriscursus verkeersregels

Online opfriscursus verkeersregels

Kent u alle nieuwe verkeersborden die de laatste jaren langs de wegen zijn geplaatst? Veilig Verkeer Nederland geeft via internet een gratis opfriscursus aan over de verkeersregels.

De afgelopen jaren zijn er verschillende borden bijgekomen en nieuwe tekens op de weg aangebracht. Het is belangrijk om 'bij' te blijven en daar is de cursus goed voor geschikt. De online opfriscursus is bedoeld voor iedereen met een rijbewijs die wil kijken of hij alles nog wel weet, maar ook voor voetgangers, fietsers en gebruikers van een scootmobiel.

Test doen

Er zijn twee mogelijkheden: een korte verkeerstest en een uitgebreide. U kiest voor welk type verkeersgebruiker u de test wilt maken, bijvoorbeeld met vragen voor automobilisten of fietsers. Elke vraag bestaat uit een situatie met een meerkeuze-antwoord. Klik het antwoord aan dat in uw ogen goed is. Na klikken op Volgende ziet u meteen hoe het zit en of u het goed had.

Aan het einde van de test ziet u hoeveel vragen u juist hebt beantwoord. Ook krijgt u de kans om een vraag te stellen over verkeersregels.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.