Menu Zoek

Tip: Help, Windows 10 herkent mijn camera niet!

tip(2)

Iedereen wil natuurlijk zijn foto's veiligstellen op de pc. Camerafabrikanten hebben allemaal hun eigen oplossing voor de overdacht van camera naar computer. Maar oplossingen die op oudere besturingssystemen probleemloos werkten, geven onder Windows 10 geen kik. Wat nu?

Ingebouwde kaartlezer
Een eenvoudige oplossing: gebruik een kaartlezer. Veel pc's en laptops zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een kaartlezer. Dus controleer of uw apparaat die mogelijkheid biedt. Ga eerst na welk type kaart uw camera gebruikt. Doorgaans zal dat een SD-kaart, MicroSD of CompactFlash (CF) zijn.  Zoek vervolgens aan de voorkant of achterkant (of in de handleiding) naar 'SD', 'MicroSD' of 'CF' en stop het kaartje in de lezer. De kaart past er maar op één manier in dus probeer voorzichtig welke de juiste is.   

Als de kaart op de juiste manier in de lezer is gestoken wordt hij zichtbaar in de Windows Verkenner. 

  • Open de Windows Verkenner.
  • Klik op Deze pc.
  • Onder 'Apparaten en stations' ziet u de kaart terug.

Nu zijn alle foto's van de kaart over te zetten naar de pc. Bent u niet zo thuis in de Windows Verkenner dan leest u in de cursus Starten met Windows 10 hoe u werkt met de Verkenner.

Losse kaartlezer
Heeft uw apparaat geen ingebouwde kaartlezer dan kun u overwegen een losse lezer aan te schaffen. Voor een paar euro hebt u er een. Een losse kaartlezer sluit u aan via usb. De werking is verder hetzelfde als hierboven beschreven. Losse kaartlezers zijn overal te koop, ook in de SeniorWeb Webwinkel.  

Usb-overdracht via camera
Veel camerafabrikanten leveren een speciaal programma mee met hun product dat zorgt voor de overdracht tussen pc en camera. Dat geeft veel gebruikers de indruk dat die software noodzakelijk is. Maar dat is, uitzonderingen daargelaten, niet het geval. De meest camera's zijn namelijk prima te verbinden met de pc of laptop. Waarna met hulp van de Windows Verkenner de foto's zijn over te zetten. 

  • Verbind de camera met de pc/laptop zoals u dat gewend bent.
  • Open de Windows Verkenner.
  • Klik op Deze pc.
  • Onder 'Apparaten en stations' ziet u de camera terug.

In dat geval zijn alle foto's van de camera over te zetten naar de pc. Bent u niet zo thuis in de Windows Verkenner dan leest u in de cursus Starten met Windows 10 hoe u werkt met de Verkenner.  

Wordt uw camera niet herkend lees dan de tip 'Apparaten werkend krijgen onder Windows 10'.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.