SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Het verschil tussen Aan, CC en BCC

040816_CC-BCC Verzenders van een mail kunnen in meerdere velden een e-mailadres invullen. Bij 'Aan', 'CC' en 'BCC'. Maar wanneer gebruikt u welk invulveld?

Het veld 'Aan' gebruiken mensen het meest als ze een e-mail verzenden. Hierin staan de ontvangers van de mail. Maar er zijn nog meer opties: 'CC' en 'BCC'.

Wanneer gebruik ik Aan, CC of BCC?

 • Aan
  Zet hierin de hoofdontvanger(s) van de e-mail. De mensen van wie u een reactie verwacht. Hebt u veel geadresseerden, wijk dan uit naar 'BCC'.
 • CC
  Zet hier de personen die op de hoogte moeten zijn van de inhoud van de mail, maar waarvan u niet per se een reactie nodig hebt.
 • BCC
  Stuur met deze optie een e-mail naar meerdere ontvangers waarbij de geadresseerden voor elkaar niet zichtbaar zijn. Gebruik 'BCC' ook als de groep ontvangers groot is. Zet u die allemaal bij 'Aan', dan zijn de adressen ook allemaal beschikbaar voor eventuele verspreiders van spam in de groep ontvangers.

Hoe zet ik mailadressen in CC of BCC?

Soms zitten de invulvelden wat verstopt in het mailprogramma. Hoe u ze in verschillende mailprogramma's tevoorschijn haalt, is te lezen in de tip ' BCC gebruiken in e-mail'.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.