SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: het verschil tussen Aan, CC en BCC

040816_CC-BCC Bij het maken van een mailtje, zijn er verschillende velden om een e-mailadres in te vullen: Aan, CC en BCC. Maar wanneer gebruikt u welk invulveld?

Het veld 'Aan' gebruikt u ongetwijfeld het meest wanneer u een e-mail verzendt. Hierin zet u de ontvangers van de mail neer. Maar kent u ook de optie 'CC' en 'BCC'? Dit zijn twee extra invulvelden waar u ontvangers in kwijt kunt.

'CC' staat voor 'Carbon Copy'. Dat doet u vast denken aan carbonpapier. Het betekent dan ook zoiets als doordrukkopie. 'BCC' staat voor 'Blind Carbon Copy'. Oftewel een blinde, niet zichtbare doordrukkopie.

Wanneer gebruikt u welk veld?

  • Aan
    Hierin zet u de hoofdontvanger(s) van de e-mail. De mensen van wie u een reactie verwacht. Hebt u veel geadresseerden, wijk dan uit naar 'BCC'.
  • CC
    Hierin zet u de personen die op de hoogte moeten zijn van de inhoud van de mail, maar waarvan u niet per se een reactie nodig hebt.
  • BCC
    Met deze optie stuurt u een e-mail naar meerdere ontvangers waarbij de geadresseerden voor elkaar niet zichtbaar zijn. 'BCC' gebruikt u ook wanneer de groep ontvangers groot is. Zet u die allemaal bij 'Aan', dan zijn de adressen ook allemaal beschikbaar voor eventuele verspreiders van spam in de groep ontvangers.

Waar staat het invulveld?
Soms zitten de invulvelden wat verstopt in het mailprogramma. Hoe u ze in verschillende mailprogramma's tevoorschijn haalt, is te lezen in de tip 'BCC gebruiken in e-mail'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.