Menu Zoek

Het verschil tussen 'CC', 'BCC' en 'Aan'

aan, cc en bcc

E-mail versturen naar meer personen kan bij 'CC', 'BCC' en 'Aan'. Maar wat zien de ontvangers bij die opties? Wanneer gebruikt u welk invulveld?

E-mailen naar een groep is erg handig. Hetzelfde bericht meerdere keren versturen is niet meer nodig en u kunt zelf bepalen of de ontvangers elkaars adressen zien. Onder andere voor de privacy van de ontvangers is het dus belangrijk om te weten wanneer u het beste 'Aan', 'CC' of 'BCC' kan gebruiken.

Maar wanneer gebruik je nu het beste welk invulveld? Een overzicht:

Aan: e-mail primaire ontvangers

Zet achter 'Aan' de hoofdontvanger(s) van de e-mail, bijvoorbeeld de mensen van wie u een reactie verwacht. Hebt u veel geadresseerden, gebruik dan 'BCC'.

CC: kopie ter informatie

Naar e-mailadressen die achter 'CC' staan, gaat een kopie van het mailbericht. Zet hier de personen die op de hoogte moeten zijn van de inhoud van de mail, maar van wie u niet per se een reactie nodig hebt. Ontvangers kunnen de adressen die hier staan zien en eventueel aan alle vermelde adressen antwoorden. Gebruik deze optie dus alleen als u dat met de ontvangers hebt afgesproken.

BCC: andere ontvangers verbergen

Met 'BCC' stuurt u een blinde kopie. Ontvangers zien dat u de afzender bent, maar ze zien niet dat de e-mail ook naar anderen verstuurd is of naar wie. Handig als de ontvangers elkaar niet kennen. Willen ontvangers de mail beantwoorden, dan krijgt alleen de verzender dat bericht. Gebruik 'BCC' ook als de groep ontvangers groot is. Zet u die allemaal bij 'Aan', dan zijn de adressen ook allemaal beschikbaar voor eventuele verspreiders van spam in de groep ontvangers.

De invulvelden 'CC' en 'BCC' zijn niet in alle e-mailprogramma's altijd zichtbaar. Lees in de tip 'BCC gebruiken in e-mail' waar u ze vindt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.